Κοινωνία Δευτέρα 2/10/2023, 15:55
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αττική: 750 κάμερες σε περιοχές με υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας

Αττική: 750 κάμερες σε περιοχές με υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας

Στην εγκατάσταση και λειτουργία συνολικά 750 καμερών σε περιοχές του Λεκανοπεδίου με υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας προσανατολίζεται το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Αυτό προέκυψε στο περιθώριο συνάντησης που είχε ο υπουργός Γιάννης Οικονόμου με δημοσιογράφους στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Μελετών Ασφαλείας (ΚΕΜΕΑ).

Ο κ. Οικονόμου έχει στα χέρια του μελέτη με λεπτομερή στατιστικά δεδομένα από την οποία προκύπτουν με σαφήνεια οι περιοχές του Λεκανοπεδίου με τα υψηλότερα επίπεδα εγκληματικότητας. Στις περιοχές αυτές η ηγεσία της Κατεχάκη προσανατολίζεται να εγκαταστήσει κάμερες ασφαλείας που θα μεταδίδουν σε πραγματικό χρόνο εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Το σχέδιο πάντως βρίσκεται ακόμα σε αρχικό στάδιο, καθώς η ενεργοποίηση ακόμα 750 καμερών θα απαιτήσει μεταξύ άλλων την αναβάθμιση του Κέντρου Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ.

Σήμερα η περιφέρεια ελέγχει και λειτουργεί περίπου 150 κάμερες, ενώ έχουν απομείνει σε λειτουργία μόνο 18 απ’ αυτές που τοποθετήθηκαν την περίοδο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. 

Πηγή: Καθημερινή

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News