Κοινωνία Παρασκευή 23/10/2020, 12:13
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέσσερα κρούσματα κορωνοϊού σε εργαζόμενους του Θεαγένειου

Φωτ. αρχείου

Τέσσερα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν σε νοσηλευτικό προσωπικό κλινικής του Θεαγένειου. Η διοίκηση του νοσοκομείου ανακοίνωσε ότι τα κρούσματα εντοπίστηκαν την περασμένη Τρίτη μετά από μοριακό έλεγχο με PCR και αμέσως ενεργοποιήθηκαν όλα τα αντίστοιχα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, με αποτέλεσμα την άμεση απομάκρυνση των τεσσάρων ατόμων από την εργασία, ενώ ταυτόχρονα έγινε και η ιχνηλάτηση των επαφών τους.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η διοικήτρια του Θεαγένειου Ευαγγελία Κουρτέλη-Ξουρή ανέφερε ότι δεν επηρεάστηκε η λειτουργία του νοσοκομείου από τον εντοπισμό των κρουσμάτων. Σημείωσε ακόμη ότι από τον Αύγουστο που άρχισαν να επιστρέφουν οι εργαζόμενοι από τις άδειες μέχρι σήμερα έχουν γίνει 800 τεστ στο προσωπικό, το οποίο εξακολουθεί να ελέγχεται κάθε φορά που επιστρέφει από άδεια.

Όπως είπε, θα γίνουν δειγματοληπτικοί έλεγχοι και λαμβάνονται επιπλέον μέτρα προστασίας στο νοσοκομείο με την τοποθέτηση αντι-Covid παραθύρων στο φυλάκιο που βρίσκεται στην είσοδο του Θεαγένειου και την εγκατάσταση δεύτερης θερμοκάμερας εντός του νοσοκομείου.

Money Review