Κοινωνία Πέμπτη 28/09/2023, 10:29
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακοκαιρία «Elias»: Καταιγίδες και στην Αττική – Εξασθένηση το βράδυ

Κακοκαιρία «Elias»: Καταιγίδες και στην Αττική – Εξασθένηση το βράδυ

Συνεχίζονται και σήμερα, Πέμπτη, τα έντονα καιρικά φαινόμενα που προκαλεί το καιρικό σύστημα με την ονομασία «Elias», με πολλές περιοχές στη Μαγνησία, την Εύβοια και τη Στερεά Ελλάδα να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω των πλημμυρικών φαινομένων. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με το meteo.gr, βροχές θα πλήξουν μέσα στη μέρα και περιοχές της Αττικής. 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει νεότερη ενημέρωση του Meteo, πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες έχουν εκδηλωθεί μέχρι το πρωί της Πέμπτης στη Βόρεια Εύβοια. Αξιοσημείωτη είναι η καταγραφή του μετεωρολογικού σταθμού του δικτύου του meteo.gr/EAA στην Ιστιαία Εύβοιας όπου μέχρι τις 09:00 έχουν καταγραφεί 202 χιλιοστά και συνολικά από την Τετάρτη, 460 χιλιοστά. Πολύ μεγάλα ύψη βροχόπτωσης καταγράφονται εκ νέου και στην πόλη του Βόλου, ωστόσο λόγω των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί οι τοπικοί μετεωρολογικοί  σταθμοί δε μεταδίδουν δεδομένα στο δίκτυο.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr, κατά τη διάρκειας της Πέμπτης η κακοκαιρία θα συνεχιστεί (με φθίνουσα ένταση) κυρίως στην ανατολική και νότια ηπειρωτική χώρα, καθώς και σε νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα, αλλά μέχρι αργά το βράδυ θα σταματήσουν στις περισσότερες περιοχές.

Στις περιοχές όπου θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες συμπεριλαμβάνονται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας. Τα φαινόμενα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα είναι τοπικά έντονα.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης την κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική). Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί απεικονίζεται η εκτιμώμενη αθροιστική βροχόπτωση (σε χιλιοστά) μέχρι και το πέρας της Πέμπτης 28/09 (24ωρο). Με βαθύτερες αποχρώσεις αποτυπώνονται τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης.

Κακοκαιρία «Elias»: Καταιγίδες και στην Αττική – Εξασθένηση το βράδυ-1

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News