Κοινωνία Σάββατο 9/09/2023, 21:08
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα ελικόπτερα του Στεφανοβικείου μετακινούνται στην 111ΠΜ

Τα ελικόπτερα του Στεφανοβικείου μετακινούνται στην 111ΠΜ

Στην 111 Πτέρυγα Μάχης της Αγχιάλου μετασταθμεύουν τα Ελικόπτερα του Στεφανοβικείου μετά από απόφαση της στρατιωτικής ηγεσίας. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, ο κίνδυνος εμφάνισης νέων πλημμυρικών φαινομένων από την άνοδο της στάθμης του Πηνειού οδήγησε στην εφαρμογή των πρωτοκόλλων ασφαλείας που προβλέπουν τη μεταφορά των πτητικών μέσων σε άλλο αεροδρόμιο.

Πρόκειται για ελικόπτερα Apache AH-64A/D και Kiowa Warrior του 1ου και 2ου Τάγματος Επιθετικών Ελικοπτέρων αλλά και για UH-H Huye του 1ου Τάγματος Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα λειτουργικά ελικόπτερα βρίσκονται ήδη σε διαδικασία μεταστάθμευσης στη βάση της Πολεμικής Αεροπορίας ενώ όσα Huye είναι παροπλισμένα θα φορτωθούν σε αρματοφορείς και αν απαιτηθεί θα μετακινηθούν και αυτά σε ασφαλές σημείο.

Πληροφορίες που φτάνουν στην «Κ» αναφέρουν ότι εκτός από το τμήμα της πίστας του Στεφανοβικείου που έχει καλυφθεί από τα νερά, ζημιές έχουν προκληθεί και σε ορισμένες αστικού τύπου υποδομές της 1ης ΤΑΞΑΣ καθώς πλημμύρισαν κτίρια και γραφεία. Αξιωματικοί του Γενικού Επιτελείου Στρατού τονίζουν, ωστόσο, ότι μόλις αποστραγγιστούν τα νερά, η βάση θα μπορέσει να καταστεί άμεσα επιχειρησιακή. Παρόλα αυτά, η αποκατάσταση των ζημιών στα κτίρια και τα γραφεία μπορεί να χρειαστεί περισσότερο χρόνο.

Νωρίτερα, απαντώντας σε δημοσιεύματα που εμφανίζουν ελικόπτερο Apache στην πλημμυρισμένη πίστα του Στεφανοβικείου, το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοίνωσε ότι «οι επιπλέον φωτογραφίες που έχουν δημοσιευθεί στον ηλεκτρονικό τύπο αφορούν χρονικό διάστημα κατά το οποίο βρισκόταν σε εξέλιξη η μεταφορά των ελικοπτέρων (Ε/Π) προς στεγνό τμήμα της πίστας του  Αεροδρομίου (Α/Δ) Στεφανοβικείου του Βόλου. Όλα τα Ε/Π είναι ασφαλή».

Πηγή: Καθημερινή

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News