Κοινωνία Σάββατο 9/09/2023, 19:24
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών: Απάντηση για τον θάνατο του 36χρονου στον Πειραιά

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών: Απάντηση για τον θάνατο του 36χρονου στον Πειραιά

Με ανακοίνωση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών «εκφράζει τη θλίψη και την οδύνη της για τον άδικο χαμό του Αντώνη Καργιώτη» κατά την προσπάθεια επιβίβασής του στο BLUE HORIZON.

Ωστόσο, οι λιμενικοί υπογραμμίζουν στην ίδια ανακοίνωση ότι «δεν δέχονται την απόδοση ευθυνών σε συναδέλφους κάθε βαθμίδας, που θα αποτελέσουν τον “αποδιοπομπαίο τράγο” για μια σειρά από παραλείψεις, κενά και λανθασμένους χειρισμούς, που κατά κόρον λαμβάνουν χώρα τα τελευταία χρόνια στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, αυτό του Πειραιά, και έχουν αναφερθεί τόσο σε υπηρεσιακό επίπεδο όσο και από την Ομοσπονδία τους».

Στο ίδιο πλαίσιο, υπενθυμίζουν ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών είχε εκδώσει σχετική ανακοίνωση τον Ιούνιο του 2022 στην οποία υπογράμμιζε ότι «στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, με τη μεγαλύτερη οργανική σύνθεση, εμφανίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα στελέχωσης αφού το 1/4 των υπηρετούντων έχει αποσπαστεί ή διατεθεί σε άλλες υπηρεσίες».

«Με την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου, τον Ιούνιο του 2023, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας Κυράνης Κων/νος επισκέφτηκε εκ νέου το Κ.Λ. Πειραιά όπου και συναντήθηκε με τον Κεντρικό Λιμενάρχη, Αρχιπλοίαρχο Λ.Σ. Ευαγγελίδη Σπυρίδωνα, προκειμένου ενημερωθούμε επίσημα αν έχει βελτιωθεί η κατάσταση συγκριτικά με το έτος 2022, διαπιστώνοντας όμως πως τίποτε δεν έχει αλλάξει προς το καλύτερο», υπογραμμίζουν οι λιμενικοί στην ανακοίνωση που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα.  

«Αντιλαμβανόμενοι το μέγεθος της τραγωδίας και προκειμένου να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα με στόχο την προάσπιση τόσο των πολιτών όσο και των συναδέλφων, που δίνουν και την ψυχή τους εργαζόμενοι στα λιμάνια και στα σκάφη σε όλη τη χώρα, θα απευθυνθούμε στον αρμόδιο Εισαγγελέα παρέχοντας πλήρη στοιχεία προκειμένου να διερευνηθεί η απόδοση ευθυνών σε αυτούς που γνώριζαν και δεν έπρατταν ως όφειλαν! […] Αναμένουμε ταυτόχρονα η Στρατιωτική Ηγεσία του Λιμενικού Σώματος να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων με την ανάληψη ευθυνών για τα όσα τραγικά έχουν προκύψει […] ενθυμίζοντας ότι πριν από μερικά χρόνια υπέβαλαν την παραίτησή τους Αρχηγοί ακόμα και για θέματα που αφορούσαν τη διχοτόμηση του Σώματος με τη μετακίνηση αρμοδιοτήτων του σε άλλο υπουργείο», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News