Κοινωνία Δευτέρα 4/09/2023, 16:15
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακρόπολη: Σε λειτουργία οι νέες ζώνες επισκεψιμότητας

Ακρόπολη: Σε λειτουργία οι νέες ζώνες επισκεψιμότητας

Ξεκίνησε από τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου η εφαρμογή του νέου συστήματος καθορισμού ζώνης ώρας για την επίσκεψη στον χώρο της Ακρόπολης, προς αποφυγή φαινομένων συνωστισμού.

Με βάση το νέο αυτό σύστημα, όποιος επιθυμεί να επισκεφθεί τον αρχαιολογικό χώρο πρέπει να δηλώσει την ώρα της επίσκεψης, είτε στα ταμεία της Ακρόπολης είτε μέσω Διαδικτύου, στην ιστοσελίδα hhticket.gr.

Εφόσον δεν έχει συμπληρωθεί ο μέγιστος αριθμός χωρητικότητας στη συγκεκριμένη ζώνη ώρας, το αίτημα θα υλοποιείται. Ειδάλλως, ο επισκέπτης θα παραπέμπεται αυτόματα στην αμέσως επόμενη διαθέσιμη ώρα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η πρόεδρος του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων, Νικολέττα Διβάρη-Βαλάκου, εξήγησε πως η εφαρμογή του πιλοτικού αυτού συστήματος ξεκίνησε καθώς «προς το τέλος Ιουνίου και αρχές Ιουλίου οι επισκέψεις στην Ακρόπολη έφτασαν τις 22.000 σε μία μέρα», ενώ ο μέσος όρος των ημερήσιων επισκέψεων κυμαίνεται ανάμεσα σε 12.000 και 16.000 άτομα.

Πρόκειται δηλαδή για τον αρχαιολογικό χώρο με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα ανά την επικράτεια και γι’ αυτό επιδιώκεται να υπάρξει το όριο των 20.000 επισκεπτών ημερησίως, οι οποίοι θα κατανέμονται στις 12 ώρες λειτουργίας του χώρου, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.

Η κ. Διβάρη-Βαλάκου τόνισε πως μεταξύ των στόχων του προγράμματος περιλαμβάνεται η δυνατότητα «να βλέπει ο επισκέπτης τα μνημεία της Ακρόπολης με λίγη και καλή ροή κίνησης, να υπάρχει μεγαλύτερη προσοχή στη βιωσιμότητα και τη συντήρηση του μνημείου, αλλά και να μη συνωστίζονται πολλά άτομα στην έξοδο».

Πηγή: Καθημερινή

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News