Κοινωνία Πέμπτη 8/06/2023, 10:37
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλαδικές 2023: Τα θέματα σε Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική

Πανελλαδικές 2023: Τα θέματα σε Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική

Τρίτη ημέρα Πανελλαδικών Εξετάσεων σήμερα, Πέμπτη, για τους υποψήφιους των ΓΕΛ, οι οποίοι εξετάζονται πλέον σε μαθήματα Προσανατολισμού.

Πιο συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι εξετάζονται στα Λατινικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Χημεία (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και την Πληροφορική (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Το υπουργείο έδωσε στη δημοσιότητα τα θέματα: 

Δείτε εδώ τα θέματα των Λατινικών

Δείτε εδώ τα θέματα της Χημείας

Δείτε εδώ τα θέματα της Πληροφορικής

Το kathimerini.gr προσφέρει στους αναγνώστες του τόσο τις πλήρεις λύσεις των θεμάτων όσο και σχολιασμό τους μέσω της συνεργασίας με τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς:

Τα σημερινά θέματα στα Λατινικά κάλυπταν μεγάλο μέρος της ύλης, με σαφή και ξεκάθαρα θέματα όπου κάποιος καλά προετοιμασμένος μαθητής δεν θα είχε κανένα θέμα.

Τα σημερινά θέματα στη Χημεία κάλυπταν μεγάλο μέρος της ύλης, με εύκολες ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής με εξαίρεση την Α.4 που προβλημάτισε τους εξεταζόμενους. Πιθανολογούμε ότι η δυσκολία του μαθήματος θα είναι στην έκτασή του.

Βατά ήταν σήμερα τα θέματα της Πληροφορικής, με το Γ και Δ θέμα να θεωρούνται εύκολα καλύπτωντας βασικές αρχές μεθοδολογίας ενώ στο Α και Β θέμα δώθηκε έμφαση στην νέα ύλη.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News