Κοινωνία Παρασκευή 19/05/2023, 16:18
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μύκονος: Σφραγίζεται μέρος του Nammos

Μύκονος: Σφραγίζεται μέρος του Nammos

Σφραγίζεται τώρα τμήμα του Nammos στη Μύκονο, παρουσία της αστυνομίας και του εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου Οδυσσέα Τσορμπατζόγλου.

Σημειώνεται ότι η διαδικασία αυτή αφορά το εστιατόριο «Concept» και το τμήμα της παραλίας που εξυπηρετείται από αυτο, ενώ δεν επηρεάζεται η λειτουργία του εμπορικού κέντρου Nammos Village και του «παλαιού» εστιατορίου. 

Είχε προηγηθεί η ανάκληση των αδειών λειτουργίας του συγκροτήματος ύστερα από αίτημα που υπέβαλε το υπουργείο Περιβάλλοντος προς τον Δήμο Μυκόνου, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τα υπουργεία Τουρισμού και Εσωτερικών.

Επεται η κατεδάφιση

Χθες, απορρίφθηκε από το Εφετείο Αθηνών η αίτηση αναστολής του Nammos στη Μύκονο. Αυτό σημαίνει ότι, σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, ανοίγει ο δρόμος για την κατεδάφιση των δύο κτιρίων (520 τ.μ. και 40 τ.μ.) τα οποία αποτύπωσαν στην αυτοψία τους οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος. 

Την κατεδάφιση θα εκτελέσει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, η οποία αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση της εργασίας. Μια άλλη λύση θα ήταν η Αποκεντρωμένη Διοίκηση να ζητήσει να εκτελέσει την κατεδάφιση ο επιχειρηματίας, ο οποίος ανέλαβε σήμερα για λογαριασμό της Αποκεντρωμένης Διοίκησης την κατεδάφιση των 18 τ.μ. στην παραλία της Μερσίνης.

Υπενθυμίζεται ότι τα αντίστοιχα αιτήματα του Principote, για άρση της σφράγισης και ακύρωση της απόφασης του Κεντρικού Πολεοδομικού Συμβουλίου (ΚΕΣΥΠΟΘΑ), δεν έχουν ακόμα εκδικαστεί.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News