Κοινωνία Τρίτη 14/03/2023, 14:56
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στάση εργασίας στα λεωφορεία την Πέμπτη – Πώς θα λειτουργήσουν τα ΜΜΜ

Στάση εργασίας στα λεωφορεία την Πέμπτη – Πώς θα λειτουργήσουν τα ΜΜΜ

Σε στάση εργασίας προχωράει το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ (λεωφορεία) την Πέμπτη, ημέρα της γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα λεωφορεία στην Αθήνα θα «τραβήξουν» χειρόφρενο από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας. Θα κινούνται κανονικά δηλαδή από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

«Σύσσωμοι με την κοινωνία, διεκδικούμε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που να αξίζουν στον επιβάτη, που να αξίζουν στον εργαζόμενο γιατί η συγκοινωνία είναι κοινωνικό αγαθό στις υπηρεσίες του πολίτη. Ποτέ ξανά τραγωδία. Ποτέ ξανά», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Tι θα γίνει με τα άλλα μέσα μεταφοράς

Οι εργαζόμενοι στο μετρό αναμένεται να πραγματοποιήσουν συνέλευση αύριο ώστε να αποφασίσουν σε τι είδους κινητοποιήσεις θα προχωρήσουν.

Υπενθυμίζεται ότι τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια τη Πέμπτη, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία έχει ανακοινώσει ότι προχωράει σε 24ωρη απεργία.

Στην απεργία της Πέμπτης συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, με τα τρένα ούτως ή άλλως να μην κινούνται από τότε που έγινε το δυστύχημα στα Τέμπη.

Στη Θεσσαλονίκη δεν θα κινηθούν καθόλου τα λεωφορεία την Πέμπτη λόγω της 24ωρης απεργίας του ΟΑΣΘ.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News