Κοινωνία Δευτέρα 6/03/2023, 21:50
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα υπόθεση επενδυτικής απάτης εξιχνιάστηκε στη Β. Ελλάδα

Νέα υπόθεση επενδυτικής απάτης εξιχνιάστηκε στη Β. Ελλάδα

Υπόθεση επενδυτικής απάτης μέσω διαδικτύου, ύψους 36.364,54 ευρώ διερευνήθηκε και εξιχνιάστηκε από την υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 34χρονης αλλοδαπής, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας για απάτη και υπεξαίρεση.

Προηγήθηκε καταγγελία ημεδαπού, σύμφωνα με την οποία, άγνωστοι δράστες, υποδυόμενοι υπαλλήλους εταιρείας, με το πρόσχημα ανάκτησης κεφαλαίων, τον έπεισαν να εγκαταστήσει στον υπολογιστή του λογισμικό απομακρυσμένης πρόσβασης. Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας τα στοιχεία του, δημιούργησαν λογαριασμό σε ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, όπου μετέφερε μέσω εμβάσματος το ανωτέρω χρηματικό ποσό.

Ακολούθησε ενδελεχής αστυνομική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας, από την ανάλυση χρηματοροών και την ιχνηλάτηση διαδοχικών συναλλαγών, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία της αλλοδαπής, ως εμπλεκόμενης στην υπόθεση.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News