Κοινωνία Κυριακή 5/03/2023, 22:40
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέμπη: Αντίστροφη μέτρηση για λήξη ερευνών στον τόπο της τραγωδίας – Παραδόθηκαν 50 σοροί

Τέμπη: Αντίστροφη μέτρηση για λήξη ερευνών στον τόπο της τραγωδίας – Παραδόθηκαν 50 σοροί

Στον τόπο του δυστυχήματος, το μακάβριο έργο της πυροσβεστικής σχεδόν τέλειωσε, καθώς έχουν απομακρυνθεί όλα τα βαγόνια, τα συντρίμμια και τα ευρήματα. Απομένει ένας τελευταίος έλεγχος για τυχόν βιολογικό υλικό στο έδαφος, κάτι που αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ώρες, οπότε και θα ανακοινωθεί η λήξη των ερευνών.

Δραματικές στιγμές για τους συγγενείς που παραλαμβάνουν τις σορούς και τα προσωπικά αντικείμενα των ανθρώπων τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν δύο περιπτώσεις δηλωθέντων αγνοούμενων και μία αγνοούμενη η οποία πρέπει να εξακριβωθεί.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Χρήστος Τριαντόπουλος μετέβη στον τόπο της τραγωδίας στα Τέμπη, υπογραμμίζοντας ότι τα ταυτοποιημένα θύματα είναι 55 και έχουν ενημερωθεί οι οικογένειές τους.

Ο Υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για θέματα υποδομών και μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης θα μεταβεί τις επόμενες ώρες σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη στο σημείο του δυστυχήματος και σε συγκοινωνιακές υποδομές για επιτόπια επιθεώρηση.

Την Τετάρτη 8 Μαρτίου στις 11:00, ο Υπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στην έδρα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Επτά τραυματίες παραμένουν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε σοβαρή κατάσταση, ενώ πιο ελαφρά νοσηλεύονται άλλοι 15.

Η κατάσταση του 21χρονου φοιτητή από το Βόλο, Γεράσιμου – Ιάσονα Γεωργιάδη, που είναι ο μοναδικός επιζών από το δεύτερο βαγόνι της μοιραίας αμαξοστοιχίας, παραμένει σταθερά κρίσιμη για πέμπτη μέρα και αυτό που οι συγγενείς του παιδιού ζητούν από όλους, είναι απλά, μια προσευχή.

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News