Κοινωνία Τετάρτη 15/02/2023, 18:33
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δ. Αθηναίων: Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση υπεύθυνη για την κατεδάφιση αυθαίρετων κατασκευών

Δ. Αθηναίων: Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση υπεύθυνη για την κατεδάφιση αυθαίρετων κατασκευών

Την ευθύνη για την κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών φέρει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής διευκρινίζει ο Δήμος Αθηναίων με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με το θέμα των αυθαίρετων ορόφων γνωστού ξενοδοχείου της εταιρείας Μπλε Κέδρος, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Φαλήρου, στην περιοχή Μακρυγιάννη. 

Ειδικότερα ο Δήμος Αθηναίων αναφέρει: 

O Δήμος Αθηναίων ανταποκρίθηκε άμεσα στο διατακτικό της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με το συγκεκριμένο ακίνητο.

Μετά από την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η Διεύθυνση Δόμησης του Δήμου Αθηναίων, πραγματοποίησε αυτοψία στο ακίνητο και συνέταξε έκθεση αυτοψίας αυθαιρέτου για τα τμήματα της οικοδομής που υπερβαίνουν τα 27 μέτρα (24μ+3μ).

Επιβλήθηκαν τα αντίστοιχα πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης, ανά έτος.

Ο ιδιοκτήτης, όπως του έδινε το δικαίωμα ο Νόμος, κατέθεσε προσφυγή κατά της έκθεσης αυτοψίας.

Το αρμόδιο Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων Β’ στην Συνεδρίαση του στις 26/01/2023 εξέδωσε οριστική απορριπτική απόφαση.

Ο Δήμος Αθηναίων στις 07/02/23 διαβίβασε την υπόθεση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής με το Α.Π. 38916/07-02-2023 έγγραφο της Διεύθυνσης Δόμησης.

Σύμφωνα με τον Ν.3852/10 άρθρο 280 παρ.45., την ευθύνη για την κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών φέρει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News