Κοινωνία Κυριακή 5/02/2023, 22:11
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακοκαιρία: Τα μέτρα που θα ισχύσουν τη Δευτέρα

Κακοκαιρία: Τα μέτρα που θα ισχύσουν τη Δευτέρα

Μαζί με τον υδράργυρο, «παγώνει» η λειτουργία υπηρεσιών, καταστημάτων και σχολείων σε όλη τη χώρα και κυρίως στην Αττική τη Δευτέρα, ημέρα κατά την οποία αναμένονται τα πιο έντονα φαινόμενα της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα».

Πρώτα απ’ όλα, με τηλεργασία θα εργαστούν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για τηλεργασία και στον ιδιωτικό τομέα.

Για την περιφέρεια Αττικής ειδικότερα, ανακοινώθηκε ότι η έναρξη λειτουργίας των Δημοσίων υπηρεσιών για τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου ορίζεται στις 10 το πρωί, και ότι ραντεβού που είχαν προγραμματιστεί πριν τις 10 π.μ. δεν θα πραγματοποιηθούν.

Σε ενημέρωση αργά το απόγευμα της Κυριακής, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός απηύθυνε ισχυρή σύσταση να υπάρξει δυνατότητα στους εργαζόμενους των οποίων απαιτείται η φυσική παρουσία, να προσέλθουν στις εργασίες τους μετά τις δέκα το πρωί, καθώς τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας αναμένεται έξαρση των φαινομένων με ισχυρές χιονοπτώσεις, χαμηλές θερμοκρασίες και παγετό.

Επιπλέον, με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, κλειστά θα είναι τη Δευτέρα και την Τρίτη όλα τα δικαστήρια της Περιφέρειας Αττικής (Αθηνών- Πειραιώς), όπως επίσης και των Περιφερειακων Ενοτήτων Βοιωτίας (Θήβών- Λειβαδιάς), Εύβοιας (Χαλκίδας) της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.

Όσον αφορά στην Αττική, δεν θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα οι λαϊκές αγορές σε όλους τους Δήμους της Αττικής. Παράλληλα, αναβάλλονται οι αυριανές εξετάσεις των φοιτητών στα πανεπιστήμια της Αττικής, με απόφαση των πρυτανικών αρχών.

Χωρίς εμπορικά καταστήματα και delivery στη Βόρεια Αττική

Κλειστά θα είναι τα εμπορικά καταστήματα στα βόρεια, βορειοανατολικά και βορειοδυτικά του λεκανοπεδίου και συγκεκριμένα σε: Άγιο Στέφανο, Άνοιξη, Σταμάτα, Δροσιά, Κηφισιά, Εκάλη, Θρακομακεδόνες, Λυκόβρυση, Κεφαλάρι, Αγία Παρασκευή, Αχαρνές, Μαρούσι, Πεντέλη, Νέα Ερυθραία, Βαρυμπόμπη, Τατόι, Πεύκη, Ηράκλειο, Χολαργό, Ολυμπιακό Χωριό, Παπάγου, Φιλοθέη, Ψυχικό, Βριλήσσια, Χαλάνδρι, Μεταμόρφωση, Νέα Ιωνία, Μελίσσια, Γέρακα, Παλλήνη, Σπάτα, Κορωπί και Μαρκόπουλο.

Παράλληλα, απαγορεύεται από ώρα 18.00 της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου 2023 η μεταφορά και η πώληση αγαθών μέσω υπηρεσιών delivery ή courier στις ίδιες περιοχές. 

Αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση άμεσων και επειγουσών αναγκών του καταναλωτικού κοινού κατ’ εξαίρεση θα μπορούν να λειτουργούν μέχρι ώρα 18.00 της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου 2023: τα φαρμακεία, τα καταστήματα τροφίμων και supermarket, τα πρατήρια καυσίμων και τα καταστήματα πώλησης εργαλείων και αλυσίδων χιονιού για τα οχήματα.

Καταστήματα

Νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα σε ολόκληρη τη βόρεια και βορειοανατολική Αττική, συμπεριλαμβανομένων των βορείων προαστίων της Αθήνας. Η απόφαση αφορά ιδίως τις περιοχές Άγιο Στέφανο, Άνοιξη, Σταμάτα, Δροσιά, Κηφισιά, Εκάλη, Θρακομακεδόνες, Λυκόβρυση, Κεφαλάρι, Αγία Παρασκευή, Αχαρνές, Μαρούσι, Πεντέλη, Νέα Ερυθραία, Βαρυμπόμπη, Τατόι, Πεύκη, Ηράκλειο, Χολαργό, Ολυμπιακό Χωριό, Παπάγου, Φιλοθέη, Ψυχικό, Βριλήσσια, Χαλάνδρι, Μεταμόρφωση, Νέα Ιωνία, Μελίσσια, Γέρακα, Παλλήνη, Σπάτα, Κορωπί και Μαρκόπουλο.

Κατ΄ εξαίρεση θα μπορούν να λειτουργούν μέχρι τις 18:00 της Δευτέρας τα φαρμακεία, τα καταστήματα τροφίμων και σούπερ μάρκετ, τα πρατήρια καυσίμων και τα καταστήματα πώλησης εργαλείων και αλυσίδων χιονιού για τα οχήματα.

Παράλληλα, απαγορεύεται από τις 18:00 της Δευτέρας η μεταφορά και η πώληση αγαθών μέσω υπηρεσιών delivery ή courier στις ίδιες περιοχές. 

Κλειστά σχολεία

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο και τα σχολεία σε όλη την Αττική. Συγκεκριμένα, με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής, κατόπιν έκτακτης σύσκεψης με τους Δημάρχους της Αττικής, κλειστά θα είναι αύριο Δευτέρα 6 Ιανουαρίου όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Αττικής λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών.

Κλειστοί θα είναι και όλοι οι παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί της Αττικής, κατόπιν ομόφωνης απόφαση των Δημάρχων των οποίων είναι αρμοδιότητα τους.

Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε όλες τις περιοχές της χώρας στις οποίες αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των σχολικών μονάδων μετά από αποφάσεις Δήμων ή Περιφερειών, θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση. Έχουν ενημερωθεί σχετικά όλοι οι διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων να μεριμνήσουν ώστε να αποσταλούν εντός της ημέρας στους μαθητές και τις μαθήτριες οι σχετικοί σύνδεσμοι σύνδεσης καθώς και τα προγράμματα που θα πραγματοποιηθούν την αυριανή ημέρα.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News