Κοινωνία Κυριακή 5/02/2023, 07:09
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πότε έρχονται τα χιόνια – Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία Μπάρμπαρα

Πότε έρχονται τα χιόνια – Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία Μπάρμπαρα

Πριν το μεσημέρι αναμένεται να αρχίσουν οι πυκνές χιονοπτώσεις στην Αττική. Τα χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα, Κυριακή, αναμένεται να είναι βροχές στα νότια και τοπικά πυκνές χιονοπτώσεις και χιονοκαταιγίδες έως και σε πεδινά τμήματα στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Βόρειο Αιγαίο. Καταιγίδες συνοδεία χαλαζοπτώσεων αναμένονται κυρίως στα νότια θαλάσσια τμήματα, με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα, ισχυρό παγετό στα βόρεια και ανέμους έως 8-9 μποφόρ στα πελάγη.

Ειδικότερα,  σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, την Κυριακή, στην ανατολική και νότια χώρα αναμένονται:

 – Αρχικά βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Αιγαίο με πιθανότητα χαλαζοπτώσεων, ενώ τοπικές βροχές αναμένονται στα πεδινά και χιονοπτώσεις έως και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της Ανατολικής Στερεάς και της Βορειοανατολικής Πελοποννήσου (ενδεικτικά πάνω από τα 200-300 μέτρα).

– Πριν τις μεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν και έτσι αναμένονται πυκνές χιονοπτώσεις και τοπικές χιονοκαταιγίδες έως και σε πεδινά τμήματα στο Βόρειο Αιγαίο, στη Νοτιοανατολική Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην Εύβοια και στην Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής).

– Μετά τις μεσημβρινές ώρες, χιονοπτώσεις αναμένονται έως και σε πεδινά τμήματα της Βόρειας και Ανατολικής Πελοποννήσου.

– Στην Κρήτη αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες, πιθανώς συνοδεία χαλαζοπτώσεων, ενώ πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται αρχικά σε ορεινά (ενδεικτικά πάνω από τα 1000 μέτρα) και σταδιακά και σε ημιορεινά τμήματα του νησιού (ενδεικτικά πάνω από τα 400-500 μετρά).

– Τις απογευματινές/πρώτες βραδινές ώρες χιονοπτώσεις αναμένεται να εκδηλωθούν και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στις Κυκλάδες (ενδεικτικά πάνω από τα 200 μέτρα).

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News