Πολιτική Σάββατο 7/01/2023, 18:35
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Τσαπανίδου: Η κυβέρνηση οφείλει εξηγήσεις για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Η κ. Τσαπανίδου δήλωσε ότι «η επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα, είναι μια υπόθεση που ενώνει όλους τους Έλληνες, πάνω από κομματικές ταμπέλες»

Π. Τσαπανίδου: Η κυβέρνηση οφείλει εξηγήσεις για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

«Τα γλυπτά του Παρθενώνα, είναι εθνικής αλλά και οικουμενικής σημασίας υπόθεση. Μέχρι σήμερα καμιά κυβέρνηση δεν την εργαλειοποίησε, δεν προσπάθησε να αποκομίσει πρόσκαιρα μικροπολιτικά οφέλη μιας προεκλογικής επικοινωνίας. Ας μην υποπέσει σ’ αυτό το ατόπημα η κυβέρνηση Μητσοτάκη», σημειώνει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου, απαντώντας στην υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Ειδικότερα, η κ. Τσαπανίδου αφού επισημαίνει ότι «η επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα, είναι μια υπόθεση που ενώνει όλους τους Έλληνες, πάνω από κομματικές ταμπέλες» και ότι «ο αγώνας για την επίτευξη αυτού του στόχου, είναι εθνικός και διαρκεί δεκαετίες», αναφέρει ότι «οι ανησυχίες του αρχηγού της αντιπολίτευσης, είναι εύλογες, καθώς προκύπτουν μετά από σειρά δημοσιευμάτων στον βρετανικό Τύπο που μιλάνε για δανεισμό και ανταλλαγή των γλυπτών, αλλά και δημοσιευμάτων στον ελληνικό Τύπο που κάνουν λόγο για υβριδική λύση».

 «Η κυβέρνηση, λοιπόν», σημειώνει, «οφείλει να εξηγήσει στον ελληνικό λαό τι σημαίνει και τι συνιστά υβριδική λύση και να ενημερώσει τις πολιτικές δυνάμεις για την πορεία των διαπραγματεύσεων». Αναφέρει, επιπλέον, ότι η υπουργός Πολιτισμού «η οποία επιχειρεί με αιχμές να μετατρέψει ένα τόσο κρίσιμο θέμα, σε πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης, ας μην ξεχνά ότι το 2018 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε ο δρόμος για τη μετέπειτα θετική απόφαση της UNESCO, με την υιοθέτηση σύστασης που αναγνώριζε ρητά την ηθική, πολιτιστική και νομική διάσταση της επανένωσης των γλυπτών».

Καταληκτικά, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «τα γλυπτά του Παρθενώνα, είναι εθνικής αλλά και οικουμενικής σημασίας υπόθεση» και πως «μέχρι σήμερα καμιά κυβέρνηση δεν την εργαλειοποίησε, δεν προσπάθησε να αποκομίσει πρόσκαιρα μικροπολιτικά οφέλη μιας προεκλογικής επικοινωνίας». «Ας μην υποπέσει σ’ αυτό το ατόπημα η κυβέρνηση Μητσοτάκη», σημειώνει.

Moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News