Πολιτική Σάββατο 7/01/2023, 16:35
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διπλωματικές πηγές για Τουρκία: «Συνεχίζουμε να προστατεύουμε την κυριαρχία μας»

«Η Ελλάδα ουδέποτε επιχείρησε, ούτε επιχειρεί να επιβάλει τετελεσμένα», τονίζουν οι ίδιες πηγές

Διπλωματικές πηγές για Τουρκία: «Συνεχίζουμε να προστατεύουμε την κυριαρχία μας»

«Η Ελλάδα προωθεί την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή , ασκώντας εξωτερική πολιτική βασισμένη σε κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας, με πλήρη σεβασμό στις αρχές του Καταστατικού Χάρτη του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών», σημειώνουν διπλωματικές πηγές, σχολιάζοντας σημερινές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων.

«Η Ελλάδα ουδέποτε επιχείρησε, ούτε επιχειρεί να επιβάλει τετελεσμένα», τονίζουν οι ίδιες πηγές και προσθέτουν:

«Αντιθέτως, καταδικάζει κάθε μορφή επεκτατισμού και αναθεωρητισμού και στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονιάς επιλύει τις εκκρεμότητες με τους γείτονες της, όπως με την Ιταλία και την Αίγυπτο, μέσω της αταλάντευτης εφαρμογής των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας».

«Συνεχίζουμε να προστατεύουμε την κυριαρχία μας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», καταλήγουν.

Νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας έκανε νωρίτερα σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν. Όπως είπε ο Τούρκος πρόεδρος από την Αττάλεια, «όσο δεν τα βάζετε μαζί μας στο Αιγαίο, δεν θα τα βάζουμε μαζί σας».

Σε μακρά ομιλία καθαρά προεκλογικού χαρακτήρα, καθώς η Τουρκία έχει σαφώς μπει στην τελική ευθεία για τις προεδρικές εκλογές που αναμένονται ακόμη και στα τέλη Απριλίου, ο κ. Ερντογάν απευθύνθηκε ξανά με τρόπο απειλητικό στην Ελλάδα.

«Εκτοξεύσαμε τον Tayfun. Πόση είναι η εμβέλεια του Tayfun; 561 χιλιόμετρα. Τι έκαναν οι Έλληνες; Σήμαναν συναγερμό… Οι εφημερίδες έκαναν αμέσως πρωτοσέλιδο: “Θα χτυπήσουν την Αθήνα” έγραψαν», είπε ο κ. Ερντογάν.

«Δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα αρκεί να μην τα βάζετε μαζί μας στο Αιγαίο. Όσο δεν τα βάζετε μαζί μας στο Αιγαίο, δεν θα τα βάζουμε μαζί σας. Εμείς έχουμε ακόμα πολλές δουλειές να κάνουμε,» ισχυρίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος.

Moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News