Πολιτική Τρίτη 13/12/2022, 18:18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαργαρίτης Σχοινάς για Κατάρ: «Πήρα δώρο μια μπάλα και ένα κουτί σοκολάτες»

Μαργαρίτης Σχοινάς για Κατάρ: «Πήρα δώρο μια μπάλα και ένα κουτί σοκολάτες»

Δηλώσεις για τις καταιγιστικές εξελίξεις στο Qatargate έκανε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με το ταξίδι του στο Κατάρ και τις δημόσιες τοποθετήσεις που έκανε για το Μουντιάλ.

Όσα είπα για το Κατάρ, ήταν θέσεις της Κομισιόν

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε ότι κάθε του λέξη είναι 100% συμβατή με τις πολιτικές της Κομισιόν.

«Ήμουν στην τελετή έναρξης του Μουντιάλ ως εκπρόσωπος της Κομισιόν, ήταν το πρώτο παγκόσμιο αθλητικό event μετά την πανδημία. Με απόλυτη διαφάνεια, είχα συζητήσεις και υπερασπίστηκα το αθλητικό μας μοντέλο. Σε όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις μου για το Κατάρ, κάθε λέξη είναι 100% συμβατή με τις πολιτικές της Κομισιόν. Δεν αυτοσχεδιάζουμε, δεν εφευρίσκουμε θέσεις. Με θρησκευτική ευλάβεια επαναλαμβάνω τις πολιτικές της Κομισιόν», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τις αναρτήσεις που έκανε στο Twitter σχετικά με το Κατάρ, ο ίδιος απάντησε: «Μετά από 32 χρόνια δημόσιας υπηρεσίας, για μένα υπάρχει μόνο φως. Θα τουιτάρω και θα το κάνω, ως ένδειξη διαφάνειας. Και να σας πω και κάτι: Δόξα τω Θεώ που τουίταρα. Φαντάζεστε τι κριτική θα εισέπραττα, αν δεν είχα τουιτάρει όσα έκανα στο φως της ημέρας;» είπε ακόμη, αναφορικά με τις αναρτήσεις του για τις επαφές στο Κατάρ.

Ερωτηθείς για το αν έλαβε δώρα από το Κατάρ: «Ναι, μου έδωσαν μια μπάλα ποδοσφαίρου και ένα κουτί σοκολάτες, που άφησα στον οδηγό που με πήγαινε από το στάδιο στο ξενοδοχείο και ορισμένα αναμνηστικά από το Μουντιάλ. Κι εγώ τους έδωσα ένα κερί κι ένα αντικείμενο για να τοποθετούν τα χαρτιά τους.

Η λέξη «αφελής» δεν χαρακτηρίζει τη δημόσια παρουσία μου 

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν ρωτήθηκε ακόμη αν έχει την εμπιστοσύνη της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν:

«Δεν υπήρχε κανένα στοιχείο από κανέναν, που να αναγκάζει την πρόεδρο να υποστηρίξει μέλος του Κολεγίου. Φυσικά, η πρόεδρος στηρίζει το Κολλέγιο, συμπεριλαμβανομένου του αντιπροέδρου Μαργαρίτη Σχοινά και της Επιτρόπου Γίβα Γιόχανσον. Μπορεί να ακούσετε πολλά για εμένα, αλλά δεν νομίζω ότι το «αφελής» χαρακτηρίζει τη δημόσια παρουσία μου εδώ και πολλά χρόνια» επισήμανε.

Πηγή: kathimerini.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News