Πολιτική Πέμπτη 20/10/2022, 20:17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για ενεργειακή κρίση: Να στείλουμε το μήνυμα ότι η Ευρώπη ανακτά τον έλεγχο

Μητσοτάκης για ενεργειακή κρίση: Να στείλουμε το μήνυμα ότι η Ευρώπη ανακτά τον έλεγχο

Στην παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την ενέργεια στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε την ανάγκη να επιτευχθεί συμφωνία.

«Πρέπει να δούμε τη μεγάλη εικόνα. Πρέπει να στείλουμε το μήνυμα ότι η Ευρώπη ανακτά τον έλεγχο. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να διστάζουμε άλλο», τόνισε χαρακτηριστικά, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Υπογράμμισε ότι η διαρροή και μόνο του σχεδίου για παρέμβαση στην τιμή του φυσικού αερίου (πλαφόν) στο ευρωπαϊκό χρηματιστήριο ενέργειας αποτέλεσε μήνυμα προς την αγορά που είχε ως αποτέλεσμα να μειωθούν οι τιμές.

«Οι αγορές βλέπουν την αποφασιστικότητά μας. Αν δεν στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα και την εντολή στην Επιτροπή να προχωρήσει στη δέσμη προτάσεων, οι αγορές θα αντιδράσουν. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω. Δεν μπορούμε να αποτύχουμε», τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός προσερχόμενος στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, νωρίτερα σήμερα, δήλωσε ότι «μετά από πολλή δουλειά προεργασίας έχουμε φτάσει πια στο σημείο να έχουμε στη διάθεσή μας ένα πακέτο προτάσεων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Και πιστεύω, πραγματικά, ότι θα μπορέσουμε να πείσουμε και τους πιο καχύποπτους μετέχοντες στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ότι τώρα είναι η ώρα να πάρουμε αυτές τις τολμηρές αποφάσεις. Να επιβάλλουμε ένα πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου, στο επίπεδο του TTF, έτσι ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε μία απάντηση σε όσους εργαλειοποιούν την ενέργεια για να επιβάλλουν αχρείαστο πόνο στις ευρωπαϊκές κοινωνίες».

moneyreview.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ / ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: 

Κυρ. Μητσοτάκης: Ήρθε η ώρα για τολμηρές αποφάσεις στο ενεργειακό κόστος

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News