Πολιτική Κυριακή 16/10/2022, 09:58
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Απροσπέλαστος ο Έβρος ό,τι και να κάνει η Τουρκία

Θεοδωρικάκος: Απροσπέλαστος ο Έβρος ό,τι και να κάνει η Τουρκία

Εξηγήσεις από την πλευρά της Τουρκίας για τους 92 μετανάστες που εντοπίστηκαν δίχως ρούχα στον Έβρο ζήτησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας για απάνθρωπη εικόνα, που παραπέμπει στον μεσαίωνα.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι τα τελευταία 3,5 χρόνια η Ελλάδα είναι πιο ισχυρή και έχει ενισχυθεί στρατιωτικά, ενώ κάλεσε την Τουρκία «να ακολουθήσει τον δρόμο της φιλίας και της συνεργασίας και να εγκαταλείψει τέτοιου είδους συμπεριφορές».

«Ό,τι και να κάνει η Τουρκία τα σύνορα στον Έβρο είναι απροσπέλαστα. Δεν πρόκειται να περάσει κανείς, όποιο κόλπα και να βρει η απέναντι πλευρά» τόνισε ο υπουργός.

Για την πιθανότητα προβοκάτσιας από την Τουρκία, ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε ότι «υπάρχει απόλυτη επαγρύπνηση και ετοιμότητα για να αντιμετωπιστεί οποιοδήποτε περιστατικό – και δεν θα πούμε τίποτα άλλο».

Υπενθυμίζεται πως αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, σε συνεργασία με τον Frontex, διέσωσαν την Παρασκευή 92 μετανάστες από τις όχθες του ποταμού Έβρου, οι οποίοι είχαν εγκαταλειφθεί στο σημείο γυμνοί, σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο κατηγόρησε την Τουρκία για «απάνθρωπη εργαλειοποίηση» μεταναστών.

Οι μετανάστες, όπως οι ίδιοι δήλωσαν σε Έλληνες αστυνομικούς, είχαν μεταφερθεί στον Έβρο με τρία οχήματα των τουρκικών Αρχών, ενώ εν συνεχεία επιβιβάστηκαν σε πλαστικές λέμβους, για να διέλθουν στην ελληνική πλευρά.

Σε ανάρτησή του, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης ανέφερε: «Ντροπή για τον πολιτισμό η συμπεριφορά της Τουρκίας απέναντι σε 92 μετανάστες, τους οποίους διασώσαμε στα σύνορα. Αναμένουμε από την Άγκυρα να διερευνήσει το περιστατικό και να προστατεύσει επιτέλους τα σύνορα της με την Ε.Ε.».

Πηγή: kathimerini.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News