Πολιτική Τετάρτη 18/05/2022, 20:43
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Χάγη αύριο ο Δένδιας

Στη Χάγη αύριο ο Δένδιας

Στη Χάγη μεταβαίνει αύριο, Πέμπτη 19 Μαΐου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όπου θα συμμετάσχει σε γεύμα εργασίας το οποίο του παραθέτει ο Ολλανδός ομόλογός του, Wopke Hoekstra.

Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο Υπουργών Εξωτερικών αναμένεται να εστιάσουν στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς, στη συνεργασία σε Διεθνείς Οργανισμούς στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, στην κατάσταση στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή, στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, καθώς και στα Δυτικά Βαλκάνια.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο των τακτικών επαφών μεταξύ των δυο Υπουργών Εξωτερικών, της επισκέψεως του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών στη Χάγη, είχε προηγηθεί η πρόσφατη επίσκεψη του Ολλανδού ομολόγου του στην Αθήνα στις 4 Μαρτίου.

Επίσης, ο Υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (Organization for the Prohibition of Chemical Weapons- OPCW), Πρέσβη Fernando Arias.

Επιπλέον, ο κ. Δένδιας, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (International Criminal Court-ICC) Piotr Hofmanski. Θα ακολουθήσει, συνάντησή του με τους Αναπληρωτές Εισαγγελείς του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, κ. Niang και ka Khan.

Η επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου δένδια, στη Χάγη θα ολοκληρωθεί με συνάντησή με την Πρόεδρο του Διεθνούς Δικαστηρίου (International Court of Justice -ICJ) Joan Donoghue καθώς και με τον Γραμματέα του Διεθνούς Δικαστηρίου, Philippe  Gautier.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Συνάντηση Δένδια – Μπλίνκεν: Στο επίκεντρο οι στρατηγικές σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ

Δένδιας: Έτοιμοι να καλοδεχτούμε τη Σουηδία και τη Φινλανδία στο ΝΑΤΟ

Τζορτζ Τσούνης: Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν σθεναρά τον αυξάνοντα ηγετικό ρόλο της Ελλάδας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News