Πολιτική Σάββατο 23/04/2022, 09:27
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΗΠΑ: Ο Τζέφρι Πάιατ προορίζεται για υφυπουργός Εξωτερικών

ΗΠΑ: Ο Τζέφρι Πάιατ προορίζεται για υφυπουργός Εξωτερικών

Την πρόθεση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν να διορίσει τον απερχόμενο πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, στη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών για θέματα Ενεργειακών Πόρων, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζέφρι Πάιατ, ένας διπλωμάτης καριέρας με βαθμό Πληρεξούσιου Υπουργού, ορκίστηκε ως Πρέσβης στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2016.

Υπηρέτησε ως Πρέσβης στην Ουκρανία από το 2013 έως το 2016 και έλαβε το Βραβείο Robert Frasure Memorial Award σε αναγνώριση της αφοσίωσής του στην ειρήνη  και την ανακούφιση όσων υποφέρουν στην Ανατολική Ουκρανία.

Νωρίτερα ο Πρέσβης Πάιατ υπηρέτησε ως Βοηθός Υφυπουργός Εξωτερικών, επικεφαλής του Γραφείου Κέντρο-Ασιατικών και Νότιο-Ασιατικών Υποθέσεων  από 2010 – 2013.  Υπήρξε Επιτετραμμένος της Αμερικανικής Αποστολής στους Διεθνείς Οργανισμούς στη Βιέννη της Αυστρίας  από τοπ 2007 – 2010. Υπηρέτησε επίσης  στην Αμερικανική Πρεσβεία στο Νέο Δελχί ως Επιτετραμμένος από το 2006-2007 και ως Πολιτικός Σύμβουλος από το 2002-2006. Ο Πρέσβης Πάιατ υπηρέτησε και ως Οικονομικός Σύμβουλος στο Αμερικανικό Προξενείο του Χονγκ-Κόνγκ από το 1999-2002 και ως επικεφαλής του Αμερικανικού Προξενείου στη Λαχώρη  του Πακιστάν από το 1997-1999. Από το διορισμό του στο Διπλωματικό Σώμα το 1989 υπηρέτησε επίσης και στο Εθνικό Συμβούλιο ασφαλείας, στο επιτελείο του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών Στρόουμπ Τάλμποτ, και στις αποστολές των ΗΠΑ στην Ονδούρα και την Ινδία.

Πριν εργασθεί για το Υπουργείο Εξωτερικών εργάσθηκε για τον Δι-Αμερικανικό Διάλογο, μια δεξαμενή σκέψης που φέρνει κοντά ηγέτες από χώρες της Βόρειας, Νότιας, και Κεντρικής Αμερικής.

Ο Πρέσβης Πάιατ μεγάλωσε στη Λα-Χόγια της Καλιφόρνια και έχει μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Σχέσεις από το Γέηλ, και Πτυχίο στις Πολιτικές Επιστήμες από  τα Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια Ιρβάιν.

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News