Πολιτική Κυριακή 13/03/2022, 17:06
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαξίμου: Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμφώνησαν να κρατήσουν ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας και να βελτιώσουν τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας, ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία

Μαξίμου: Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμφώνησαν σήμερα κατά τη συνάντησή τους στην Κωνσταντινούπολη να κρατήσουν ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας και να βελτιώσουν τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας παρά τις διαφωνίες, όπως ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μαξίμου, «η συνάντηση κράτησε πάνω από 2 ώρες και έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Προφανώς και οι δυο πλευρές επανέλαβαν τις πάγιες θέσεις τους στα θέματα των διμερών μας σχέσεων χωρίς την οξύτητα και την ένταση που μας είχε συνηθίσει η τουρκική πλευρά το τελευταίο διάστημα».

Επιπλέον, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι «συμφωνήθηκε πως θα γίνει προσπάθεια για να πέσουν οι τόνοι της ρητορικής μιας και στα μεγάλα προβλήματα που δημιουργεί η ρωσική εισβολή Ουκρανία είναι προς όφελος όλων στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο να υπάρξει σταθερότητα.

Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι οι 2 πλευρές συνομίλησαν σαν σύμμαχοι που βρίσκονται αντιμέτωποι με τις προκλήσεις της νέας αρχιτεκτονικής ασφαλείας στην Ευρώπη που δημιουργεί η εισβολή στην Ουκρανία.

Τονίζεται μάλιστα ότι δόθηκε έμφαση στις οικονομικές σχέσεις και στη θετική ατζέντα των δυο κρατών και στα υπόλοιπα θέματα συμφωνήθηκε να υπάρξει συνεργασία στη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων στην Ουκρανία.

Επιπλέον, σύμφωνα με το Μαξίμου, συμφωνήθηκε ότι αν τα πράγματα εξελιχθούν στο πνεύμα της σημερινής συνάντησης να πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη το 5ο ανώτατο συμβούλιο συνεργασίας το φθινόπωρο.

Συμφωνήθηκε ακόμη να γίνει τον επόμενο μήνα στην Άγκυρα η συνάντηση των δυο πλευρών για τα ΜΟΕ.

Όπως αναφέρει το Μαξίμου, η σημερινή συνάντηση μπορεί να αξιολογηθεί ως ένα θεμέλιο για μια ουσιαστική βελτίωση του κλίματος των δυο πλευρών.

Moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News