Πολιτική Τετάρτη 4/08/2021, 11:19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φώφη Γεννηματά για πυρκαγιές: Τεράστια η καταστροφή – Απέτυχε η πολιτική προστασία

Φώφη Γεννηματά για πυρκαγιές: Τεράστια η καταστροφή – Απέτυχε η πολιτική προστασία

Καθυστερημένες αντιδράσεις και έλλειψη σχεδίου πρόληψης των πυρκαγιών καταλογίζει στην κυβέρνηση η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

«Η καταστροφή που προκάλεσαν οι πυρκαγιές στις περιουσίες των πολιτών και στο περιβάλλον σε όλη τη χώρα, είναι τεράστιες. Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές. Το σύστημα πολιτικής προστασίας δοκιμάστηκε και για μια ακόμα φορά απέτυχε. Τόσο στην Αττική, όσο στην Αχαΐα και σε πολλές περιοχές της Ελλάδας» σημειώνει η κ. Γεννηματά και προσθέτει: «η κυβέρνηση δεν διαθέτει σχέδιο πρόληψης, και άμεσης ανταπόκρισης. Είναι τραγικά καθυστερημένες οι αντιδράσεις των μηχανισμών, με αποτέλεσμα να χάνεται ο έλεγχος όπως έγινε χαρακτηριστικά χωρίς ανέμους στη Βαρυμπόμπη»

Όπως επισημαίνει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής «η επικοινωνιακή εικόνα Πρωθυπουργού και Υπουργών που αλληλοσυγχαίρονται, δεν μπορεί να κρύψει τις σοβαρές ευθύνες και τις ανεπάρκειες τους».

«Είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει και καταθέσει ολοκληρωμένο σχέδιο πρόληψης και προστασίας. Το αγνόησαν. Το επαναφέρουμε, γιατί τα προβλήματα λόγω της κλιματικής αλλαγής θα συνεχισθούν. Και δεν αντιμετωπίζονται με συγκεντρωτισμό και επικοινωνιακή διαχείριση» τονίζει. 

Υπογραμμίζει παράλληλα την ανάγκη να προχωρήσει άμεσα η αποκατάσταση και οι καταστροφές σε σπίτια, επιχειρήσεις και καλλιέργειες να αποζημιωθούν.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News