Πολιτική Δευτέρα 21/06/2021, 17:53
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Σταθερά στις προτεραιότητες της κυβέρνησης τα ζητήματα της ομογένειας

Συνάντηση του Πρωθυπουργού με εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας Καΐρου

Φωτ. Γραφείο του Πρωθυπουργού

Τα ζητήματα του οικουμενικού ελληνισμού βρίσκονται σταθερά στις προτεραιότητες της κυβέρνησης, επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της ιστορικής ελληνικής κοινότητας στην πρεσβευτική κατοικία της Ελλάδας στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στο Κάιρο.

«Έχω πάλι την ευκαιρία να συναντηθώ μαζί σας. Μεσολάβησε ένα εξαιρετικά πυκνό χρονικό διάστημα, αυτό της πανδημίας που μας ταλαιπώρησε όλους πάρα πολύ, αλλά πιστεύω ότι αφήνουμε πια τις πιο δύσκολες ημέρες πίσω μας και τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν πολύ καλύτερα. Άρα, έχουμε και εμείς τη δυνατότητα να ταξιδεύουμε πάλι περισσότερο, οπότε θα βρισκόμαστε εδώ στην Αίγυπτο να επαναεπιβεβαιώσουμε τους πολύ στενούς δεσμούς που έχουμε με αυτή τη χώρα», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τα μέλη της κοινότητας για το πολύπλευρο έργο τους και τα ευχαρίστησε για την αγάπη τους προς την Ελλάδα, τη μέριμνά τους για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας και τη διατήρηση των εθίμων και παραδόσεων της χώρας μας.

Αναφέρθηκε επίσης και στα προβλήματα που απασχολούν την κοινότητα, σημειώνοντας πως στο πλαίσιο των συζητήσεών του με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Αιγύπτου έθεσε τα ζητήματα που απασχολούν την ομογένεια. Δεσμεύθηκε επίσης να εξεταστούν από τα αρμόδια υπουργεία τα θέματα που τέθηκαν από τους ομογενείς.

Η Κοινότητα Καΐρου αριθμεί σήμερα περίπου 2.000 ομογενείς και προσφέρει σημαντικό φιλανθρωπικό, κοινωνικό και πολιτιστικό έργο, ενώ φροντίζει και διατηρεί δύο σχολεία, την Αχιλλοπούλειο Σχολή και την Αμπέτειο Σχολή.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News