Πολιτική Δευτέρα 24/05/2021, 20:25
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Αναγκαίες, άμεσα, νέες ισχυρές κυρώσεις στη Λευκορωσία

Κυρ. Μητσοτάκης: Αναγκαίες, άμεσα, νέες ισχυρές κυρώσεις στη Λευκορωσία

Αναφορά στο περιστατικό της Ryanair και στην ανάγκη επιβολής κυρώσεων στη Λευκορωσία, καθώς και στο μέτωπο της πανδημίας και στους εμβολιασμούς έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος για την έναρξη των εργασιών της Έκτακτης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο περιστατικό της εκτροπής της πτήσης της Ryanair από την Αθήνα στο Βίλνιους, είπε ότι πρόκειται για μία πράξη η οποία ισοδυναμεί ουσιαστικά με κρατική αεροπειρατεία και για το λόγο αυτό δεν θεωρεί ότι αρκεί μόνο να παραμείνουμε σε φραστικές καταδίκες. Κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να υιοθετήσει το συντομότερο δυνατόν ένα νέο πλέγμα ισχυρών κυρώσεων κατά της Λευκορωσίας, έτσι ώστε να στείλει ένα μήνυμα ότι τέτοιες πρακτικές δεν μπορούν και δεν πρέπει να γίνονται ανεκτές στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε επίσης ότι στην έκτακτη σύνοδο θα συζητηθούν και μία σειρά από θέματα που αφορούν τις εξωτερικές σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Αναφορικά με τις εξελίξεις της πανδημίας, ο κ.Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμφωνία μεταξύ των ευρωπαϊκών θεσμών για το ζήτημα του νέου κανονισμού που θα διέπει τη λειτουργία του Πιστοποιητικού COVID-19. «Αποτέλεσε, εξάλλου, μία ελληνική πρωτοβουλία και χαίρομαι ιδιαίτερα που το Πιστοποιητικό αυτό θα τεθεί σε λειτουργία το συντομότερο δυνατόν έτσι ώστε να διευκολυνθεί η ασφαλής μετακίνηση ευρωπαίων πολιτών εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης», είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε επίσης ότι σήμερα η χώρα μας αναμένεται να φτάσει το ορόσημο των 5.000.000 εμβολιασμών. Αναφερόμενος στην Επιχείρηση «Ελευθερία» και στην επιτάχυνση της όλης διαδικασίας, είπε ότι «χτίζουμε το τείχος ανοσίας, το οποίο θα μας επιτρέψει το συντομότερο δυνατόν να επανέλθουμε σε κανονικούς ρυθμούς οικονομικής και κοινωνικής ζωής».

Τόνισε δε, ότι η υποδοχή επισκεπτών το καλοκαίρι με ασφάλεια αποτελεί κεντρική πολιτική προτεραιότητα για την Ελληνική Κυβέρνηση.
 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News