Πολιτική Τετάρτη 7/10/2020, 20:20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Κατάφωρη παραβίαση η απόφαση της Τουρκίας για την Αμμόχωστο

Κυρ. Μητσοτάκης: Κατάφωρη παραβίαση η απόφαση της Τουρκίας για την Αμμόχωστο

Επικριτικός στην απόφαση της Τουρκίας να επεκτείνει την άδεια εισόδου στο παραλιακό μέτωπο των Βαρωσίων στην Κύπρο, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση για την απονομή του Βραβείου «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ» στην πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάϊεν.

«Η απόφαση αυτή συνιστά κατάφωρη παραβίαση των Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και η Ελλάδα πρόκειται να στηρίξει όλες τις σχετικές προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας» δήλωσε χαρακτηριστικά, προτού προσθέσει:

«Τα σύνορα της Ευρώπης, το περίγραμμα όχι μόνο της ευρωπαϊκής κυριαρχίας αλλά και του ίδιου του αξιακού της φορτίου αμφισβητείται όταν μια τρίτη χώρα, η Τουρκία, παραβιάζει δικαιώματα δύο μελών της ΕΕ, της Ελλάδας και της Κύπρου».

Σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, παρατήρησε ότι «κάποιες άστοχες επιλογές εντείνουν τις εσωτερικές ανισότητες, άλλοι δισταγμοί τραυματίζουν την εθνική αυτοπεποίθηση και ορισμένες αδράνειες αποθρασύνουν αυτόκλητους τρίτους που σπεύδουν να δράσουν σε περιοχές όπου η Ευρώπη έχει στρατηγικά συμφέροντα».

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, ο ηγέτης του Ψευδοκράτους ανακοίνωσε από κοινού με τον πρόεδρο Ερντογάν την επέκταση της άδειας εισόδου στο παραλιακό μέτωπο της περίκλειστης πόλης της Αμμόχωστου, κόντρα στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Μάλιστα, η εξαγγελία αυτή έγινε λίγες ημέρες, πριν τις κρίσιμες εκλογές στην τουρκοκυπριακή κοινότητα. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News