Πολιτική Τρίτη 27/04/2021, 08:40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Γενεύη ο Ν. Δένδιας για την άτυπη πενταμερή για το Κυπριακό

Φωτ. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στη Γενεύη μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, προκειμένου να συμμετάσχει στην άτυπη πενταμερή για το Κυπριακό που έχει συγκαλέσει ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών και θα διεξαχθεί από 27 έως 29 Απριλίου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Εξωτερικών θα συμμετέχει στις προγραμματιζόμενες συνεδριάσεις της Ολομέλειας της άτυπης πενταμερούς, την Μ. Τετάρτη 28 Απριλίου και την Μ. Πέμπτη 29 Απριλίου, ενώ θα έχει συνάντηση με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, την Μ. Τετάρτη, 28 Απριλίου, στο πλαίσιο των διμερών διαβουλεύσεων του κ. Γκουτέρες με τους συμμετέχοντες στην Άτυπη Πενταμερή. Αργότερα, το ίδιο βράδυ θα παρακαθήσει στο δείπνο εργασίας της συνόδου.

Με την ευκαιρία της παρουσίας του στη Γενεύη, ο κ. Δένδιας προβλέπεται να έχει συνάντηση το απόγευμα της Μ. Τρίτης, 27 Απριλίου, με τον Ειδικό Απεσταλμένο του γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία, ενώ στο περιθώριο της άτυπης πενταμερούς έχουν προγραμματισθεί συναντήσεις του με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη (27 Απριλίου) και με τον Βρετανό ομόλογό του, Ντομινίκ Ράαμπ (28 Απριλίου).

Λίγο πριν την αναχώρησή του για την πενταμερή της Γενεύης ο Βρετανός ΥΠΕΞ ζήτησε «δημιουργικότητα και ευελιξία» από όλες τις πλευρές. Σύμφωνα με το ΥΠΕΞ της Βρετανίας, κατά την παρουσία και τις επαφές του στη συνάντηση, ο κ. Ράαμπ θα επαναβεβαιώσει την υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου σε μία συνολική, δίκαιη και διαρκή λύση του Κυπριακού.

moneyreview.gr 

Money Review