Πολιτική Δευτέρα 1/07/2024, 12:00
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για πυρκαγιές: Τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας

Μητσοτάκης για πυρκαγιές: Τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας

«Η σημερινή συνεδρίαση διεξάγεται εν μέσω της αναμέτρησης με τις πυρκαγιές, που δοκιμάζουν τη χώρα. Το κράτος είναι παρόν σε εκατοντάδες εστίες σε όλη την επικράτεια», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην αρχική του εισήγηση στο υπουργικό Συμβούλιο.

Ο πρωθυπουργός, αφού επισήμανε ότι «είχαμε ένα δύσκολο Ιούνιο, με ξηρασία και υψηλούς ανέμους», ευχαρίστησε όσους δίνουν τη μάχη στις πυρκαγιές. «Ευχαριστώ όλα τα στελέχη της πρώτης γραμμής, για την εξαιρετική δουλειά που έκαναν αλλά θέλω να εφιστώ την προσοχή για ένα καλοκαίρι που προβλέπεται πολύ επικίνδυνο».

«Η μάχη αυτή θα διαρκέσει και δεν θα κερδηθεί χωρίς τη συμμετοχή και των πολιτών και στο πεδίο της πρόληψης», είπε και πρόσθεσε: «Τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας και αυτό επιβάλει τον καλύτερο δυνατό συντονισμό».

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου του Γραφείου του πρωθυπουργού τα θέματα της συνεδρίασης είναι τα ακόλουθα:

  • Εισήγηση από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Παπαθανάση για το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας: Απορροφήσεις και πέμπτο αίτημα πληρωμής,
  • Παρουσίαση από τον Υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο και την Υφυπουργό Βιβή Χαραλαμπογιάννη του νομοσχεδίου: Επιτάχυνση διαδικασιών προσλήψεων από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού, ρυθμίσεις θεμάτων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διατάξεις για την οργάνωση χερσαίων συνοριακών σταθμών και άλλες διατάξεις,
  • Εισήγηση από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα σχετικά με τις προτεραιότητες για ανθεκτικές υποδομές και για βιώσιμες μεταφορές και τέλος, εισήγηση από τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια σχετικά με τον καθαρισμό οικοπέδων, μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών.

Πηγή: Καθημερινή

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News