Πολιτική Δευτέρα 8/04/2024, 16:42
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Σακελλαροπούλου: Κοινές οι ευρωπαϊκές αξίες για Ελλάδα και Σλοβενία

Κ. Σακελλαροπούλου: Κοινές οι ευρωπαϊκές αξίες για Ελλάδα και Σλοβενία

Την Πρόεδρο της Σλοβενίας Νατάσα Πιρτς Μουσάρ υποδέχθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης της Σλοβένας Προέδρου στην Ελλάδα. Κατά τη συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο επιβεβαιώθηκε το άριστο κλίμα στις διμερείς σχέσεις.

Η κυρία Σακελλαροπούλου τόνισε ότι «οι χώρες μας, εταίροι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ ασπάζονται τις κοινές ευρωπαϊκές αξίες και αρχές και οι διμερείς μας σχέσεις ενισχύονται συνεχώς».

Επισήμανε, επίσης, ότι «ιδιαίτερα στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία με την συνεχιζόμενη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, την ανάφλεξη της βίας στη Μέση Ανατολή και την έκρυθμη κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα είναι επιτακτική, περισσότερο από ποτέ, η ανάγκη διαλόγου, σεβασμού του διεθνούς δικαίου και ειρηνικής επίλυσης των διαφορών και αναδεικνύεται έντονα η σημασία της στρατηγικής αυτονόμησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και πρόσθεσε:

«Ταυτόχρονα, μια σειρά από προκλήσεις, όπως το μεταναστευτικό φαινόμενο, η άνοδος του κόστους ζωής, οι ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις και η κλιματική κρίση, προκαλούν ανησυχία σε μεγάλα τμήματα των ευρωπαϊκών κοινωνιών και αυτό το ζήσαμε πέρυσι και οι δυο χώρες με τα ακραία φυσικά φαινόμενα που βιώσαμε, συνεπεία της κλιματικής αλλαγής».

Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι «η αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων και η εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας στους Ευρωπαίους πολίτες απαιτούν συντονισμένη δράση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αλληλεγγύη. Πάντοτε με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, στις αρχές του Κράτους Δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

moneyreview.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News