Πολιτική Δευτέρα 8/04/2024, 15:04
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Μιχαηλίδου: Ταχεία η αναβάθμιση των Κέντρων Προώθησης της Απασχόλησης

Δ. Μιχαηλίδου: Ταχεία η αναβάθμιση των Κέντρων Προώθησης της Απασχόλησης

Με απώτερο στόχο τη μείωση της ανεργίας στο 8% έως το 2027, υλοποιούνται οι ενεργητικές πολιτικές της κυβέρνησης, όπως δήλωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου, κατά την επίσκεψή της στα νέα γραφεία του ΚΠΑ2 Νίκαιας, που βρίσκονται εντός του κτιριακού συγκροτήματος της ΕΠΑΣ Μαθητείας ΔΥΠΑ Ρέντη και τα οποία εγκαινιάστηκαν σήμερα Δευτέρα.

Χαρακτηριστικά η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε πως «σε μία εποχή που η διασύνδεση των ανέργων με την αγορά εργασίας αποτελεί την απάντηση στην περαιτέρω μείωση της ανεργίας και σε καλύτερα αμειβόμενες θέσεις απασχόλησης, η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) αποτελεί πρωταρχικό στόχο των πολιτικών μας. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η αναβάθμιση των 118 Κέντρων Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2), προϋπολογισμού άνω των 49,7 εκατ. ευρώ, που ξεκινά σήμερα από εδώ, από τα νέα γραφεία του ΚΠΑ2 Νίκαιας. Με την αναβάθμιση του ΚΠΑ2 Νίκαιας, το Δημόσιο αφενός μεν εξοικονομεί πόρους, αφού η μετεγκατάσταση έγινε σε ιδιόκτητο κτίριο αφετέρου δε οι εργαζόμενοί του εργάζονται σε ένα σύγχρονο περιβάλλον, που τους παρέχει όλα τα εργαλεία εκείνα τα οποία χρειάζονται, για να λύνουν τα θέματα που απασχολούν τους άνεργους».

Η υπουργός Εργασίας τόνισε επίσης ότι η υλοποίηση των ενεργητικών πολιτικών της κυβέρνησης οδηγεί στον στόχο για μείωση της ανεργίας στο 8% έως το 2027 και για περαιτέρω αύξηση όχι μόνο του κατώτατου μισθού στα 950 ευρώ, αλλά και του μέσου μισθού στα 1.500 ευρώ. «Παράλληλα, με τις πολιτικές μας στεκόμαστε αρωγοί στο εργατικό δυναμικό της χώρας, αλλά και στις επιχειρήσεις, προς όφελος της εθνικής οικονομίας», πρόσθεσε. 

«Απαντάμε», ανέφερε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, «στις ανάγκες της αγοράς εργασίας με πολιτικές που συνδέουν την προσφορά με τη ζήτηση, με γνώμονα πάντα καλύτερα αμειβόμενες θέσεις απασχόλησης, οι οποίες να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των επιχειρήσεων και της οικονομίας».

Από την πλευρά του, ο διοικητής της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), Σπύρος Πρωτοψάλτης, υπογράμμισε: «Η μετεγκατάσταση του Κέντρου Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) Νίκαιας εντάσσεται στο πλαίσιο αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις της περιοχής, αλλά και της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας της ΔΥΠΑ, καθώς, μέχρι σήμερα, η υπηρεσία στεγαζόταν σε μισθωμένο χώρο, ενώ, πλέον, θα λειτουργεί σε ιδιόκτητο κτήριο, που ήταν κενό και απλά χρειαζόταν μία ανακαίνιση. Θέλω να ευχαριστήσω τον δήμαρχο Νίκαιας-Αγ. Ι.Ρέντη, κ. Κωνσταντίνο Μαραγκάκη, για την αγαστή συνεργασία μας. Πάγια προτεραιότητά μας αποτελεί να βρισκόμαστε στο πλευρό του εργατικού δυναμικού και των τοπικών κοινωνιών και σε αυτή την κατεύθυνση συνεχίζουμε την υλοποίηση στοχευμένων δράσεων και νέων υπηρεσιών».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «ο επανασχεδιασμός των Κέντρων Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης για τη λειτουργική ανακαίνιση και ενεργειακή́ αναβάθμιση των 118 υπηρεσιών της ΔΥΠΑ ανά́ την επικράτεια, προϋπολογισμού́ άνω των 49,7 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτείται με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ). Εντάσσεται δε στο πλαίσιο της συνολικής οργανωσιακής αναδιάρθρωσης της ΔΥΠΑ και της μετεξέλιξής της σε μία σύγχρονη, ευρωπαϊκή́ Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης, που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών, των επιχειρήσεων και της αγοράς εργασίας και παρέχει ταχύτερες και πιο αποτελεσματικές υπηρεσίες, αξιοποιώντας βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές.

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News