Πολιτική Τρίτη 26/03/2024, 13:50
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Αναβάλλεται το Υπουργικό Συμβούλιο για μετά το πέρας της συζήτησης στη Βουλή

Μαρινάκης: Αναβάλλεται το Υπουργικό Συμβούλιο για μετά το πέρας της συζήτησης στη Βουλή

Στη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Καναδό ομόλογό του Τζάστιν Τριντό στο Μόντρεαλ, στη δράση απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας για 25.000 άνεργους νέους 18-29 ετών από το ΕΣΠΑ, στο πώς προχωρά η διαδικασία διασύνδεσης των ταμειακών τους μηχανών με τα συστήματα POS και στην ενίσχυση του ΕΣΥ που είναι «κύρια προτεραιότητα της κυβέρνησης. Έχει ξεκινήσει μία διαδικασία προσλήψεων για το ΕΣΥ, οι οποίες μόνο για το 2024 θα είναι 6.500», αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Παύλος Μαρινάκης, στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης.

Την μετωπική πολιτική σύγκρουση για το δυστύχημα των Τεμπών μετά το δημοσίευμα από «Το Βήμα της Κυριακής» και την πρόταση δυσπιστίας που πρόκειται να καταθέσει ο κ. Ανδρουλάκης, σχολίασε σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Προσπαθεί με ένα παραπλανητικό τίτλο, να θέσει εν αμφιβόλω, μέσα από μία παράθεση γεγονότων ουσιαστικά το πώς μεταφέρθηκε το ζήτημα του ανθρώπινου λάθους, να χτίσει κάποιες κατηγορίες περί μονταζιέρας, να δημιουργήσει συνειρμούς περί προσπάθειας κάποιων (…) να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη και να τη στρέψουν μόνο στο ανθρώπινο λάθος.

(…) Η δικαστική έρευνα προχώρησε με τα σωστά, πλήρη, χωρίς επεξεργασία στοιχεία. Η έρευνα αυτή, ένα χρόνο μετά με την απολογία του σταθμάρχη, την προφυλάκισή του έχει όπως φαίνεται καταλήξει – δεν είναι αμετάκλητη η καταδίκη – σε κάτι που κανείς δεν αμφισβητεί, την συνδρομή και του ανθρώπινου λάθους. Είναι κάτι ουδείς μέχρι σήμερα το έχει αμφισβητήσει. Προφανώς είναι κι άλλες πτυχές που εξετάζονται από την Δικαιοσύνη γι’ αυτό και είναι μία δικαστική έρευνα είναιεν εξελίξει.

(…) Έρχεται μετά από ένα χρόνο το βήμα της Κυριακής με ένα θέμα το οποίο έχει λυθεί και το κάνει σε ένα πρόσφορο έδαφος το οποίο έχει καλλιεργηθεί λόγω κρίσης οργής των πολιτών, λόγω όλων των υπολοίπων που διακινούνται. (…) Αφήγημα το οποίο εντάσσεται στην ευρύτερη επιχειρηματολογία περί δήθεν συγκάλυψης, για μονταζιέρα από ποιον; Το λένε και σε ανάλυσή τους, από την κυβέρνηση. Καταρρίπτονται αυτά από την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης την ίδια μέρα και έρχεται ο πρόθυμος κύριος Ανδρουλάκης με την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας, για ένα θέμα το οποίο σημείο – σημείο έχει αποδομηθεί».

Ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι αυτοί που θα καταθέσουν πρόταση δυσπιστίας, παίζουν με τον πόνο των Ελλήνων για το δυστύχημα των Τεμπών.

Αναφορικά με το Υπουργικό Συμβούλιο που είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη, ο κ. Μαρινάκης είπε πως αναβάλλεται και αναμένεται να γίνει με το πέρας της συζήτησης στη Βουλή έπειτα από την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας.

Πηγή: ERT

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News