Πολιτική Κυριακή 25/02/2024, 12:54
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ – Κασσελάκης: Επιμένει σε προεδρικές εκλογές στις 10 Μαρτίου

«Θα σεβαστώ ό,τι αποφασίσει το Συνέδριο», αναφέρει παράλληλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ.

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ – Κασσελάκης: Επιμένει σε προεδρικές εκλογές στις 10 Μαρτίου

Στο βήμα του Συνεδρίου ανέβηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, για την ομιλία του στην τελευταία μέρα του διαδικασιών, στη διάρκεια της οποίας επανέλαβε την πρόθεσή του το κόμμα να οδηγηθεί σε νέα εκλογή προέδρου, παρότι δεσμεύτηκε ότι θα σεβαστεί την απόφαση του Συνεδρίου.

«Δεν θα σας προδώσω ποτέ», επανέλαβε στην αρχή της ομιλίας του. «Τώρα είναι η ώρα για όλα ή για τίποτα» ξεκαθάρισε. «Απο χτες σύνεδροι μαζεύουν υπογραφές για τη μη διενέργεια νέων εκλογής προέδρου. Το εκτιμώ πολύ. Μια συντρόφισσα, δακρύζοντας, με πλησίασε, με αγκάλιασε και μου ζήτησε να μην πάμε σε νέες εκλογές προέδρου. Μου ζήτησε να προστατεύσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και μου ράγισε την καρδιά μου. Δίπλα σε τόσους από εσάς, βουλευτές και στελέχη μας, που επίσης πονούν τον ΣΥΡΙΖΑ, επίσης με απόλυτη ανιδιοτέλεια δηλώνουν ότι έχουμε πρόεδρο και προχωράμε. Τους ευχαριστώ και σας ευχαριστώ μέσα από τη ραγισμένη καρδιά μου. Σας ευχαριστώ με συγκίνηση».

«Επιτρέψτε μου, όμως, να σας εξηγήσω γιατί αυτό δεν γίνεται». Στη συνέχεια ανέγνωσε την έκκληση του Αλέξη Τσίπρα για προσφυγή στην εσωκομματική κάλπη. «Θα σεβαστώ ό,τι αποφασίσετε. Αλλά εγώ την αλήθεια μου εδώ μέσα θα την πω. Δεν με κρατάει κανείς, εσείς με κρατάτε». Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη χθεσινή δήλωση της κ. Γεροβασίλη. «Ο ιστορικός ηγέτης της παράταξής μας αν και από μακριά ζητά νέα κάλπη για πρόεδρο. Η κ. Γεροβασίλη βάζει υποψηφιότητα. Πώς γίνεται να την ζητάει ο νυν πρόεδρος, ο τέως πρόεδρος και να υπάρχει και μια υποψηφιότητα και να μην πάμε σε εκλογές;», διερωτήθηκε.

«Την Πέμπτη μπήκα στο Συνέδριο ολόκληρος. Πληγωμένος από την καθημερινή αμφισβήτηση μηνών. Πώς μπορώ να βγω από το Συνέδριο την Κυριακή κομμένος κομματάκια; Την Πέμπτη μπήκα ως ο πρόεδρος που δεν του επιτρέπουν να ρωτάει τα μέλη χωρίς την άδεια του; Πώς μπορώ να κάνω ότι δεν συμβαίνει τίποτα, με συνυποψήφια την αντιπρόεδρο της Βουλής; Λέτε πάλι εκλογές; Εχετε δίκιο. Εσείς ψηφίσατε, όμως κάποιοι δεν άκουσαν. Αν χρειάζεται να φωνάξουμε δύο φορές για να μας ακούσουν εκείνοι οι λίγοι, τότε θα φωνάξουμε δύο φορές. Διότι η δεύτερη φορά είναι αλλιώς. Αν κάποιος την πρώτη φορά βγήκε επειδή τον φύτεψαν, τη δεύτερη φορά βγαίνεις μόνο αν έχεις ριζώσει στην κοινωνία.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News