Κοινωνία Παρασκευή 9/02/2024, 18:46
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δ. Μιχαηλίδου: Στα ΚΕΠΑ Θεσσαλονίκης για την αύξηση των ιατρών, των ειδικοτήτων και των αμοιβών τους

Δ. Μιχαηλίδου: Στα ΚΕΠΑ Θεσσαλονίκης για την αύξηση των ιατρών, των ειδικοτήτων και των αμοιβών τους

Στο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την αύξηση των γιατρών, των ειδικοτήτων τους και των αμοιβών τους, βρέθηκε η Δόμνα Μιχαηλίδου, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η Υπουργός συζήτησε με τους γιατρούς της επιτροπής για τις αλλαγές που έρχονται με σκοπό να διευκολύνουν στην πράξη τη ζωή χιλιάδων ατόμων με αναπηρία στο πλαίσιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για την αύξηση του αριθμού και των ειδικοτήτων του σώματος γιατρών το Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) που υπεγράφη από την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου και τον Υπουργό Υγείας Άδωνι ΓΣτον πλαίσιο της επίσκεψης της, η Δόμνα Μιχαηλίδου συμμετείχε στην Ενημερωτική Εκδήλωση για την εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας στη Βιομηχανία, που συνδιοργάνωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) και ο Σύλλογος Βιομηχανιών Ελλάδος, (ΣΒΕ).

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην σημαντικότητα της εφαρμογής της Ψηφιακης Κάρτας Εργασιας και στην αναγκαιότητα επεκτάσεις στη σε όλους τους κλάδους. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι πολιτικές αυτές έχουν ως επίκεντρο την προστασία των εργαζομένων, την εξάλειψη της αδήλωτης εργασίας, τη συμμόρφωση στις διατάξεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας. Εργαζόμενοι, εργοδότες και Πολιτεία, βρισκόμαστε στην ίδια πλευρά». Η Υπουργός, συνοδευόμενη από τον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ κ. Αλέξανδρο Βαρβέρη, επισκέφθηκε τον ΕΦΚΑ, το Περιφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Ασφάλισης (ΠΕΚΑ) Κεντρικής Μακεδονίας, Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ).

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε: «Ο πρώτος μήνας μας στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης δεν θα μπορούσε παρά να κλείσει με μια επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη. Με τον Διοικητή του e-EΦΚΑ, κ. Αλέξανδρο Βαρβέρη, επισκεφτήκαμε όλων του τυπου τις δομές του ΕΦΚΑ.Συζητήσαμε με τους εργαζόμενους, ακούσαμε τους πολίτες και ενημερωθήκαμε για την πρόοδο που σημειώνεται στην εκκαθάριση των εκκρεμών συντάξεων. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι εργοδότες, οι συνταξιούχοι, τα άτομα με αναπηρία, βρίσκονται όλοι τους στο επίκεντρο των πολιτικών που υλοποιούμε. Ειδικά για τους συμπολίτες μας με αναπηρία τέσσερα χρόνια πριν ξεκινήσαμε μια μεγάλη προσπάθεια, να αλλάξουμε τη ζωή τόσο των ίδιων όσο και των οικογενειών τους. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η αύξηση που γίνεται για πρώτη φορά, στον αριθμό, στις ειδικότητες αλλά και στη αμοιβή των γιατρών που απασχολούνται στα ΚΕΠΑ. Επιδίωξη μας, να βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας χωρίς να αφήνουμε κανέναν πίσω».

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Μιχαηλίδου: Στόχος η επέκταση της Ψηφιακής Κάρτας σε όλους τους τομείς

Δ. Μιχαηλίδου: Υπερδιπλασιάζουμε τους γιατρούς του ΚΕΠΑ και αυξάνουμε τις ειδικότητές τους

Oδηγίες για τη χορήγηση σύνταξης αναπηρίας από κοινή νόσο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News