Πολιτική Πέμπτη 1/02/2024, 11:11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Υπέρ της παύσης στο καθεστώς της αγρανάπαυσης

Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Υπέρ της παύσης στο καθεστώς της αγρανάπαυσης

Την αισιοδοξία του πως οι 27 θα πετύχουν την απαιτούμενη ομοφωνία στο θέμα της Ουκρανίας εξέφρασε ο πρωθυπουργός κατά την άφιξή του στην έκτακτη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών. 

«Είμαι αισιόδοξος πως σε αυτό το ευρωπαϊκό συμβούλιο οι 27 θα καταφέρουμε να πετύχουμε επιτέλους μια συμφωνία η οποία θα δώσει λύση στο σοβαρό αυτό πρόβλημα. Είναι σημαντικό να μπορέσουμε να αποδεσμεύσουμε τους πόρους του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου ώστε να υποστηρίξουμε τις χώρες που δοκιμάζονται από προσφυγική κρίση, αλλά ταυτόχρονα να εξασφαλίσουμε και την απαραίτητη χρηματοδότηση για την Ουκρανία η οποία δίνει έναν υπαρξιακό αγώνα για την ελευθερία της» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Είμαστε αποφασισμένοι, με τον έναν ή άλλο τρόπο, να βρούμε σήμερα μια λύση» τόνισε. 

Αναφερόμενος στις αγροτικές κινητοποιήσεις, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή είχε ταχθεί υπέρ της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για παύση στο καθεστώς αγρανάπαυσης για εκτάσεις που καλλιεργούνται σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Εφόσον προχωρήσουμε σ’ αυτήν την κατεύθυνση, θα μπορέσουν να αποδεσμευτούν περαιτέρω εκτάσεις για καλλιέργεια, ώστε οι αγρότες να έχουν πρόσθετο εισόδημα και από την πώληση των προϊόντων αλλά και από τις ενισχύσεις». 

Η Ελλάδα βρίσκεται κοντά στον πρωτογενή τομέα, επανέλαβε. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News