Πολιτική Πέμπτη 25/01/2024, 21:08
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης – Η πρώτη δήλωση μετά την παραίτηση

Γνωστοποίησε την επιθυμία του να εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα, επιστρέφοντας στον κλάδο της ναυτιλίας. «Πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω, σε αυτό που έχουμε ως εθνικό στόχο»

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης – Η πρώτη δήλωση μετά την παραίτηση

Στην πρώτη του συνέντευξη μετά την ανακοίνωσή της παραίτησής του από το βουλευτικό αξίωμα και της αποχώρησής του από την πολιτική, ο πρώην υπουργός Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης διέψευσε κατηγορηματικά πως ο λόγος ήταν κάποια εναντίωση στο νομοσχέδιο για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. 

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1, υπογράμμισε πως ήταν «ένας από τους λίγους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας» που, ως βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχε ψηφίσει και για το σύμφωνο συμβίωσης. «Δεν το θεωρώ τόσο κορυφαίο ζήτημα ώστε να με οδηγήσει έξω από τη Βουλή», σχολίασε. 

Ερωτηθείς εάν η αποχώρησή του συνδεόταν με κάποια δυσαρέσκεια με την έξοδό του από την κυβέρνηση, ο κ. Βαρβιτσιώτης απάντησε ότι «γεννήθηκε στην πολιτική» και γνωρίζει ότι έχει και καλές και κακές στιγμές. «Δεν είναι μία κακή στιγμή η σημερινή μου απόφαση» τόνισε, και ευχαρίστησε τους πολίτες που, όπως είπε, τον «έστειλαν 11 φορές στο Κοινοβούλιο». «Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή που υπηρέτησα αυτή την μεγάλη παράταξη».

«Δεν είναι μία περίοδος μεγάλων κρίσεων και συγκρούσεων, για να πεις ότι η πολιτική ζωή ζέχνει από εξελίξεις, τις περάσαμε στα μνημόνια το 2015. Είναι μία περίοδος ηρεμίας στην οποία νομίζω ότι έχοντας ολοκληρώσει έναν κύκλο, μπορώ να ανοίξω έναν καινούργιο. Η κοινοβουλευτική μου διαδρομή τελειώνει εδώ». 

Ο ίδιος γνωστοποίησε την επιθυμία του να εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα, επιστρέφοντας στον κλάδο της ναυτιλίας. «Πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω, σε αυτό που έχουμε ως εθνικό στόχο». 

 

Πηγή: kathimerini.gr

Διαβάστε επίσης:

Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Παραιτήθηκε ο Μ. Βαρβιτσιώτης – Στη θέση του ο Χρ. Στυλιανίδης

Δέσμευση Βαρβιτσιώτη για βελτίωση των υποδομών των λιμένων της Σαντορίνης

 
 
Ακολουθήστε το Money Review στο Google News