Πολιτική Τετάρτη 24/01/2024, 16:31
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γάμος ομοφύλων: Ο Βορίδης θα απέχει από την ψηφοφορία στη Βουλή

Γάμος ομοφύλων: Ο Βορίδης θα απέχει από την ψηφοφορία στη Βουλή

O υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης μετέφερε σε δημοσιογράφους πως θα απέχει από την ψηφοφορία για το νομοσχέδιο σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Ο κ. Βορίδης, που είχε εκφράσει επανειλημμένα και δημοσίως την αντίθεσή του στο παρελθόν, ανακοίνωσε την απόφασή του στους δημοσιογράφους, μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου στο οποίο πρώτο στην ατζέντα ήταν το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο.

«Δεν θα χάσει η βενετιά βελόνι», είχε απαντήσει προ ημερών ο κ. Βορίδης αναφερόμενος στην προοπτική να φύγει από το υπουργικό συμβούλιο, εξαιτίας της διαφωνίας του με το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Κυβερνητικές πηγές: Δεν τίθεται ζήτημα Βορίδη

Μετά το τέλος της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, και σχετικά με τη θέση που εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας, κυβερνητικές πηγές σχολίασαν πως «ο κ. Βορίδης έχει εκφράσει την επιφύλαξή του αυτή ήδη πριν γίνει υπουργός. Επέλεξε τη στάση της αποχής. Άρα δεν υπάρχει θέμα για την παραμονή του στο Υπουργικό Συμβούλιο».

Η στάση του κ. Βορίδη ευθυγραμμίζεται με την εναλλακτική της αποχής που είχε ζητήσει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τους βουλευτές της Ν.Δ. που αντιτίθενται στο νομοσχέδιο. 

«Υπάρχουν πολλές κοινοβουλευτικές επιλογές», είχε πει ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας πως «η αποχή είναι μια αξιοπρεπής στάση που μπορεί κάποιος να εκφράσει τη διαφωνία του, δηλαδή να μην υπερψηφίσει, χωρίς να δημιουργήσει και πρόβλημα στην κυβερνητική πλειοψηφία».

Στη σημερινή του αναφορά για την προωθούμενη ρύθμιση που αφορά τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ο πρωθυπουργός τόνισε ότι αποτελεί ένα θέμα ισότητας που δεν προσφέρεται για διχασμό. 

Κάνοντας, δε, μνεία στο ομόφωνο «όχι» από την Ιερά Σύνοδο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι «παρελθοντικές διαφωνίες δεν έβλαψαν τις σχέσεις Πολιτείας – Εκκλησίας», σπεύδοντας να υπογραμμίσει ότι σέβεται όλες τις απόψεις που ακούστηκαν στον δημόσιο διάλογο. 

Πηγή: Καθημερινή

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News