ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοίγει η συζήτηση για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Ανοίγει η συζήτηση για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Και επισήμως θα ανοίξει την Τετάρτη το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθαρίζοντας ότι θα υπάρξει «ισότητα στον γάμο», δηλαδή θα φέρει νομοσχέδιο που θα αναγνωρίσει το δικαίωμα στον πολιτικό γάμο και για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Το νομοσχέδιο θα αναγνωρίζει και το δικαίωμά τους στην τεκνοθεσία, με στόχο την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών αυτών των ζευγαριών που ήδη υπάρχουν και σήμερα δεν αναγνωρίζονται.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως θα μπορεί να αναγνωριστεί ως κηδεμόνας και ο άντρας ή η γυναίκα που δεν είναι ο βιολογικός γονιός του παιδιού, δημιουργώντας σήμερα πολλά προβλήματα.

Το νομοσχέδιο όμως δεν θα προβλέπει ως δικαίωμα την ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, π.χ. μέσω παρένθετης μητέρας. Αυτό δηλαδή που είχε πει ο κ. Κασσελάκης, πως θέλει δύο αγόρια, δεν θα μπορεί να γίνει. Ομως, θα μπορεί να υιοθετήσει.

Το δικαίωμα της υιοθεσίας αναγνωρίζεται στη χώρα μας ήδη από το 1946 σε μόνους άντρες και προστατεύεται και από το Σύνταγμα. Στόχος της κυβέρνησης είναι να συζητηθεί αναλυτικά ο νόμος και ο πρωθυπουργός να εξηγήσει τι ακριβώς θέλει να κάνει προκειμένου να γνωρίζει και η κοινωνία.

Πηγή: Καθημερινή

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News