Πολιτική Τετάρτη 8/11/2023, 15:14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Κασσελάκη με Τζεντιλόνι – Εστίαση σε 3 σημεία

Συνάντηση Κασσελάκη με Τζεντιλόνι – Εστίαση σε 3 σημεία

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είχε συνάντηση σήμερα με τον επίτροπο Οικονομίας της ΕΕ, Πάολο Τζεντιλόνι στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, οι κ.κ. Κασσελάκης και Τζεντιλόνι συζήτησαν για τις εξελίξεις στην ελληνική και την ευρωπαϊκή οικονομία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εστίασε σε τρία σημεία:

Όσον αφορά στην αναθέωρηση του Συμφώνου Σταθερότητας τόνισε ότι η πρόταση της Κομισιόν είναι σε θετική κατεύθυνση και ο ΣΥΡΙΖΑ την στηρίζει. Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, ο Στέφανος Κασσελάκης σημείωσε ότι «αντί η κυβέρνηση να λέει μισόλογα, θα έπρεπε να την στηρίζει ενεργά».

Επίσης, τόνισε τη στήριξή του στην αύξηση των κονδυλίων για τη μετανάστευση και την πολιτική προστασία και κυρίως τη θέσπιση ενός νέου χρηματοδοτικού εργαλείου για τις καταστροφές που προέρχονται από την κλιματική κρίση ως προς την κάλυψη ζημιών και απωλειών. Παράλληλα, υποστήριξε τη σημασία μόνιμης θεσμοθέτησης του ταμείου ανάκαμψης.

«Δυστυχώς, όπως αποκαλύφθηκε, από το ταμείο επωφελούνται κυρίως μεγάλες εταιρείες. Δεν στηρίζονται επαρκώς οι δυναμικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες μένουν απέξω από την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, ούτε η κοινωνική και στεγαστική πολιτική όπως στην Πορτογαλία, ενώ για την υγεία πάει 4% της χρηματοδότησης με τον μέσο όρο στην ΕΕ να είναι στο 10%» σημείωσε ο κ. Κασσελάκης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σταθάκης άνοιξε την πόρτα – Η «Ομπρέλα» αποφασίζει

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News