Πολιτική Παρασκευή 27/10/2023, 17:02
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης: Δεν είναι δυνατό κάποιος που σώζει ζωές να μην μπορεί να ζήσει

Κασσελάκης: Δεν είναι δυνατό κάποιος που σώζει ζωές να μην μπορεί να ζήσει

Τη δέσμευση ότι θα αλλάξει την κατάσταση στο ΕΚΑΒ, όπου οι διασώστες αμοίβονται με 600 και 800 ευρώ, ανέλαβε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, κατά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις του στη Θεσσαλονίκη.

Στη διάρκεια της επίσκεψης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεναγήθηκε σε ασθενοφόρα και στα διάφορα τμήματα του ΕΚΑΒ ενώ ενημερώθηκε για τη λειτουργία του.

Τον κ. Κασσελάκη συνόδευαν ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Σωκράτης Φάμμελος, η γραμματέας της Κ.Ε. Ράνια Σβίγκου, ο αναπληρωτής γραμματέας Γιώργος Βασιλειάδης, οι βουλευτές Κατερίνα Νοτοπούλου, Ράνια Θρασκιά, Θεοδώρα Τζάκρη, Πέτρος Παππάς, η εκπρόσωπος Τύπου Δώρα Αυγέρη, ο πρώην υπουργός Δημήτρης Μάρδας, ο συντονιστής Α’ Θεσσαλονίκης Κώστας Αμπατζάς και στελέχη του κόμματος.

«Υπάλληλοι των 600 και 800 ευρώ»

«Είναι αδιανόητο οι διασώστες να είμαστε υπάλληλοι του ΕΚΑΒ των 600 και 800 ευρώ», του είπε ο Χρήστος Αγγελίδης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να απαντά πως «είναι αδιανόητο, απάνθρωπο και ανήθικο και αυτή την κατάσταση θα την αλλάξουμε στο ΕΚΑΒ. Εσείς είστε οι άριστοι της κοινωνίας, με όλη τη σημασία της λέξης και πρέπει εμείς, ως Πολιτεία, να το αναγνωρίσουμε αυτό».

Παράλληλα ο κ. Κασσελάκης δήλωσε ότι θα είναι πάντα στο πλευρό των διασωστών και των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ και συμπαραστάτης στα αιτήματά τους για τα οποία θα αγωνισθεί. Τόνισε πως είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να προσληφθούν τουλάχιστον 1.000 εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, να ανανεωθεί ο στόλος του, να ανανεωθούν οι βάσεις αεροδιακομιδών.

«Δεν μπορεί η Θεσσαλονίκη, η πρωτεύουσα των Βαλκανίων, να μην έχει βάση αεροδιακομιδών. Δεν μπορούμε να κάνουμε φαραωνικά έργα και να αφήνουμε την Αμεση Βοήθεια στη μοίρα της», είπε ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ότι ψάχνει για ιδιώτες διασώστες.

Τάχθηκε υπέρ των γενναίων μισθολογικών αυξήσεων σε όλο το ΕΚΑΒ, λέγοντας πως «δεν είναι δυνατό κάποιος που σώζει ζωές να μην μπορεί να ζήσει τη δική του», να ενταχθούν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ στα βαρέα και ανθυγιεινά και να τους χορηγηθεί το επίδομα ετοιμότητας.

Ο κ. Αγγελίδης αναφέρθηκε στα αιτήματα του κλάδου, όπως οι διασώστες να είναι απόφοιτοι της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, η ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, το ειδικό συνταξιοδοτικό, ώστε όσοι συμπληρώνουν 25 χρόνια στον δρόμο να μετακινούνται σε σταθμούς τρένων, αεροδρόμια, η μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού και η παραμονή της αεροδιακομιδής στο ΕΚΑΒ.

Πηγή: kathimerini.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News