Πολιτική Σάββατο 21/10/2023, 13:45
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης από Κάιρο: Η «συλλογική τιμωρία» πρέπει να απαγορευτεί

«Υπάρχουν αθώα θύματα και στις δύο πλευρές», δήλωσε ο Ελληνας πρωθυπουργός αναφορικά με τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή

Κυρ. Μητσοτάκης από Κάιρο: Η «συλλογική τιμωρία» πρέπει να απαγορευτεί

«Υπάρχουν αθώα θύματα και στις δύο πλευρές», δήλωσε ο Ελληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Συνδιάσκεψη του Καΐρου. Η «συλλογική τιμωρία» πρέπει να απαγορευτεί, πρόσθεσε.

Οπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, «η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση», προσθέτοντας ότι η Χαμάς «δεν είναι ο παλαιστινιακός λαός».

Ηδιάσκεψη που διεξάγεται σήμερα στην Αίγυπτο για την κρίση στη Λωρίδα της Γάζας έχει στόχο να αποτρέψει έναν ευρύτερο περιφερειακό πόλεμο.

Ωστόσο, οι ηγέτες από τη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη που λαμβάνουν μέρος αναμένεται πως θα είναι δύσκολο να φτάσουν σε συμφωνία για μία κοινή θέση ως προς τη διαμάχη ανάμεσα στο Ισραήλ και τους ένοπλους της Χαμάς.

Δύο διπλωμάτες δήλωσαν ότι είναι απίθανο να υπάρξει μία κοινή ανακοίνωση από τη διάσκεψη λόγω των ευαίσθητων παραμέτρων γύρω από τα καλέσματα για κατάπαυση του πυρός, με καυτά ζητήματα την αναφορά στην επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ (7η Οκτωβρίου), αλλά και το δικαίωμα του Ισραήλ στην άμυνα των εδαφών του.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News