Πολιτική Πέμπτη 21/09/2023, 17:39
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης: Δεν θέλω να παραιτηθεί ούτε ο Ηλιόπουλος, ούτε ο Αποστολάκης, ούτε η Ακρίτα

Κασσελάκης: Δεν θέλω να παραιτηθεί ούτε ο Ηλιόπουλος, ούτε ο Αποστολάκης, ούτε η Ακρίτα

Εντονες παραμένουν οι «ζυμώσεις» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με αιχμές σε δημόσιες, πλέον, τοποθετήσεις, λίγα 24ωρα πριν την κάλπη.

Μετά τις δημόσιες τοποθετήσεις των βουλευτών, Ε. Ακρίτα και Οθ. Ηλιόπουλου πως δεν σκοπεύουν να παραιτηθούν, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, διαμηνύει τώρα ότι δεν επιθυμεί να παραιτηθεί κανείς από τους βουλευτές επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση που εκλεγεί την Κυριακή.

«Ούτε μία στο εκατομμύριο δεν θέλω, ούτε ο κ. Ηλιόπουλος, ούτε η κυρία Ακρίτα ούτε ο κ. Αποστολάκης να παραιτηθούν της θέσης τους. Οι μάχες δίνονται στην κοινωνία. Θα πηγαίνω θα συνεργάζομαι με τους βουλευτές συχνά, αλλά η κοινοβουλευτική ομάδα θα έρχεται μαζί μου, έξω στην κοινωνία. Μιλάμε για τους αγρότες; Θα πάμε στη Λάρισα μαζί. Μιλάμε για άλλα θέματα; Θα πάμε εκεί που είναι στην κοινωνία. Το μεγάλο στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη ημέρα είναι η γείωση στην κοινωνία. Αμα το κάνουμε, θα γίνουμε κυβέρνηση σύντομα», απάντησε σε σχετική ερώτηση ο κ. Κασσελάκης.

 
Η ανακοίνωση του Οθ. Ηλιόπουλου

Ο Οθων Ηλιόπουλος εξέδωσε ανακοίνωση όπου ξεκαθάριζε πως «σκοπεύει να τιμήσει την εμπιστοσύνη του Αλέξη Τσίπρα και την εντολή των εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» και να του εκπροσωπήσει στο ελληνικό Κοινοβούλιο από τη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές.

Ελ. Ακρίτα: Είμαστε επιλογές του Α. Τσίπρα

«Οπως ο Οθωνας Ηλιόπουλος έτσι κι εγώ είμαστε προσωπικές επιλογές του Αλέξη Τσίπρα», δήλωνε από την πλευρά της στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24 η δεύτερη βουλευτής Επικρατείας, Ελενα Ακρίτα.

Υπενθυμίζεται πως ο πρώην υπουργός Αμυνας των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Επικρατείας, Ευάγγελος Αποστολάκης, σε σχετική ερώτηση στην ΕΡΤ για το πώς θα μπει στη Βουλή ο Στέφανος Κασσελάκης είχε πει ότι «θα γίνει ό,τι χρειαστεί», όμως δεν έδωσε περαιτέρω διευκρινίσεις. «Είναι πρόωρο να συζητάμε κάτι τέτοιο, μόλις προκύψει ποιος θα είναι πρόεδρος θα δοθεί λύση για αυτό το ζήτημα άμεσα, αν θα εκπροσωπείται με κάποιον κοινοβουλευτικό ή θα γίνουν αλλαγές» δήλωσε.

Φουντώνει ο «εμφύλιος» Αχτσιόγλου – Κασσελάκη

Εν τω μεταξύ, οξύνεται το κλίμα εσωκομματικά, λίγα 24ωρα πριν τη δεύτερη και καθοριστική κάλπη που θα αναδείξει την ή τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Η Εφη Αχτσιόγλου καταλόγισε σήμερα σεξιστικού χαρακτήρα συμπεριφορά στον Στέφανο Κασσελάκη.

Με αφορμή την αρνητική απάντηση του τελευταίου για τη διεξαγωγή debate, η κυρία Αχτσιόγλου σχολίασε, στη Lifo, πως ο νικητής του πρώτου γύρου των εκλογών την προσφώνησε με το μικρό της όνομα επειδή είναι γυναίκα. «Μου απευθύνθηκε με το υποτιμητικό αυτό “στιλάκι” ακριβώς επειδή είμαι γυναίκα», σχολίασε χαρακτηριστικά.

 

Επιπλέον διερωτήθηκε για τις πολιτικές θέσεις του αντιπάλου της και του συνθήματός του ότι «θα τα αλλάξει όλα»: «Για παράδειγμα, προσωπικά δεν γνωρίζω καθόλου τι πιστεύει ο κ. Κασσελάκης για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τι σκοπεύει να υποστηρίξει ως πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με την εξωτερική πολιτική της χώρας. Τι προτάσεις έχει έπειτα για τα εργασιακά, τι λέει για το αντεργατικό νομοσχέδιο που φέρνει τώρα στη Βουλή η κυβέρνηση Μητσοτάκη;» διερωτήθηκε η κ. Αχτσιόγλου.

Κατηγόρησε, δε, τον Παύλο Πολάκη πως καθυβρίζει «καιρό τώρα» την ίδια και άλλα κομματικά στελέχη. Ας απαντήσει, λοιπόν, ο κ. Κασσελάκης και μάλιστα με πράξεις, όχι με λόγια».

Κασσελάκης: «Είχα ζητήσει ντιμπέιτ και δεν έγινε αποδεκτό»

Την ίδια στιγμή ο Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου, απάντησε για το ζήτημα της διεξαγωγής ντιμπέιτ, που ζήτησε η κ. Αχτσιόγλου, υποστηρίζοντας ότι το είχε ζητήσει ο ίδιος και δεν έγινε αποδεκτό. «Τώρα ο κόσμος μίλησε. Με ξεκάθαρο τρόπο. Οταν η κ. Αχτσιόγλου ζητούσε debate εγώ ήμουν στις λάσπες, με τον κόσμο που υποφέρει» πρόσθεσε.

«Με έχει πολεμήσει όλο το σύστημα. Αριστερά και δεξιά» δήλωσε, λέγοντας ότι δεν είναι δείγμα «πολιτικού πολιτισμού» να κατηγορείται από την ανθυποψήφιά του για «θολά νερά» ή να στοχοποιούνται οι ψηφοφόροι.

Ερωτηθείς με ποια στελέχη θα πορευθεί μετά τις εκλογές και αν επηρεάζεται από τον Παύλο Πολάκη, απάντησε ότι δεν έχει καμία συνδιαλλαγή με κανέναν. «Ούτε με τον Παύλο Πολάκη, ούτε με τον Νίκο Παππά. Η υποψηφιότητά μου προέκυψε από τον κόσμο».

Το εξώδικο της Αχτσιόγλου

Το χθεσινό εξώδικο της κ. Αχτσιόγλου κατά συγκεκριμένης ιστοσελίδας ώστε να αποσύρει τα περί υπονόμευσης του Αλέξη Τσίπρα από την ίδια και τις αναφορές σε συγκεκριμένο SMS είχε ανοίξει ήδη έναν νέο κύκλο αντιπαράθεσης.

Μιλώντας στο «Κόκκινο», η κ. Αχτσιόγλου υποστήριξε ότι δεν μπορεί ο συνυποψήφιός της, «που υποστηρίζεται από τον Παύλο Πολάκη, να μη λέει ότι καταδικάζει αυτού του τύπου τις επιθέσεις».

 
Ακολουθήστε το Money Review στο Google News