Πολιτική Πέμπτη 14/09/2023, 16:00
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Τον Ιανουάριο το επίδομα προσωπικής διαφοράς στους συνταξιούχους

Γεωργιάδης: Τον Ιανουάριο το επίδομα προσωπικής διαφοράς στους συνταξιούχους

Τη διαβεβαίωση ότι το επίδομα προσωπικής διαφοράς θα δοθεί κανονικά στους συνταξιούχους τον Ιανουάριο, έδωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Αδωνις Γεωργιάδης.

Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό REAL, ο κ. Γεωργιάδης μίλησε για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, που κατατέθηκε στη Βουλή και αναφέρθηκε, συγκεκριμένα, στη διάταξη που επιτρέπει στους εργαζόμενους να εργάζονται Σαββατοκύριακο με προσαύξηση μισθού.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εργασίας εξήγησε ότι στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται διάταξη που αφορά τις βιομηχανίες τροφίμων-αναψυκτικών και εμφιαλώσεως νερού, στις οποίες θα επιτρέπεται να έχουν επταήμερη λειτουργία, δηλαδή οι εργαζόμενοί τους να δουλεύουν πενθήμερο με κυλιόμενες βάρδιες, συμπεριλαμβάνοντας και το Σαββατοκύριακο.

«Αυτό το κάναμε, διότι, με οικονομοτεχνική μελέτη, αποδείχθηκε ότι οι επιχειρήσεις αυτές ζημιώνονται πολύ από το κλείσιμο των μηχανών τους την Κυριακή. Μέχρι να ξαναπάρουν μπρος τα μηχανήματα αυτά, χάνουν στην πραγματικότητα και τη Δευτέρα, άρα παθαίνουν ουσιαστική ζημία στην παραγωγική τους διαδικασία. Φαντάζομαι όλοι συμφωνούμε ότι θέλουμε να αυξηθούν οι εξαγωγές μας και να γίνει η οικονομία μας πιο ανταγωνιστική. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις αυτές το ζητούν, καθώς η υπερωριακή απασχόληση την Κυριακή πληρώνεται με συν 40%, άρα έχουν υψηλότερα εισοδήματα» διευκρίνισε ο υπουργός.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι οι ρυθμίσεις σχετικά με το ασφαλιστικό είναι στο Ελεγκτικό Συνέδριο. «Εάν το Ελεγκτικό Συνέδριο δώσει την έγκριση, μέχρι την επόμενη Τετάρτη, που το εργασιακό νομοσχέδιο θα είναι στην Ολομέλεια, οι ρυθμίσεις θα κατατεθούν, για να ψηφιστούν σε αυτό το νομοσχέδιο. Εάν το Ελεγκτικό Συνέδριο για οποιονδήποτε λόγο καθυστερήσει, οι ρυθμίσεις θα εισαχθούν αναγκαστικά σε επόμενο νομοσχέδιο, γιατί είναι υποχρεωτικό εκ του Συντάγματος, όποιες διατάξεις επηρεάζουν το ασφαλιστικό μας σύστημα να περνούν από τον έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου», συμπλήρωσε ο αρμόδιος υπουργός.

Πηγή: kathimerini.gr 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News