Πολιτική Δευτέρα 4/09/2023, 14:48
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα παραγωγός ενέργειας αλλά και σημείο εισόδου προς την ευρωπαϊκή αγορά

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα παραγωγός ενέργειας αλλά και σημείο εισόδου προς την ευρωπαϊκή αγορά

«Η σχέση που έχουμε παγιώσει είναι εξαιρετικά ανθεκτική. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε σε πολλά πεδία, αλλά και για τη δυνατότητα επέκτασης αυτής της συνεργασίας, όχι μόνο με τις ΗΠΑ, που είναι στενός σύμμαχος, αλλά και με την Ινδία. Να προσκαλέσουμε και τον Ινδό πρωθυπουργό να αποτελέσει μέρος της συνόδου του χρόνου», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Ελληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την έναρξη της τοποθέτησής του μετά την τριμερή συνάντηση με τους ηγέτες Κύπρου και Ισραήλ. 

Ο Ελληνας πρωθυπουργός στάθηκε σε ζητήματα που αφορούν την ενέργεια, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα δεν είναι μόνο παραγωγός αλλά και σημείο εισόδου προς την ευρωπαϊκή αγορά. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για να δούμε πώς το ισραηλινό και κυπριακό αέριο μπορούν να εξαχθούν στην Ε.Ε. επ′ ωφελεία των χωρών. Ηδη έχουμε υποστηρίξει την ηλεκτρική διασύνδεση των χωρών μας», τόνισε. 

Ειδική μνεία έκανε και σε ζητήματα συνεργασίας στην πολιτική προστασία, με αφορμή και τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα το καλοκαίρι: «Οσον αφορά στην πολιτική προστασία, όλοι δοκιμαστήκαμε αυτό το καλοκαίρι από τις μεγάλες πυρκαγιές. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Ισραήλ και την Κύπρο για την υποστήριξή τους. Πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να συντονίσουμε τις δραστηριότητες στην πολιτική προστασία και ενδεχομένως να θεσμοθετηθεί η συμμετοχή του Ισραήλ στις ευρωπαϊκές διαδικασίες», είπε χαρακτηριστικά. 

Ο Ελληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε, επίσης, στον ακμάζοντα τουρισμό, αλλά και στη δυνατότητα ξένων επενδύσεων. Οσον αφορά τα ζητήματα ασφάλειας και άμυνας, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «θα συνεργαστούμε (και σε θέματα τρομοκρατίας) και σε ζητήματα που δεν δημοσιοποιούνται και καταδεικνύουν το βάθος των σχέσεών μας. Θα ήθελα να θυμηθούμε το παλιό ρητό ότι, αν πας γρήγορα, πας μόνος. Αν θες να πας μακριά, πας μαζί. Ανυπομονώ να πάμε και γρήγορα και μακριά», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. 

Πηγή: kathimerini.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News