Πολιτική Παρασκευή 16/06/2023, 22:45
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επανεκκινεί το Σάββατο η προεκλογική δραστηριότητα – Συγκρούσεις για Οικονομία και Υγεία

Επανεκκινεί το Σάββατο η προεκλογική δραστηριότητα – Συγκρούσεις για Οικονομία και Υγεία

Επανεκκινούν τις περιοδείες τους οι πολιτικοί αρχηγοί, μία εβδομάδα πριν «πέσει η αυλαία» της προεκλογικής περιόδου με τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Με οικονομική-κοινωνική ατζέντα και αιχμές, μεταξύ άλλων, την αναμόρφωση του ΕΣΥ, τις αυξήσεις των μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και την περαιτέρω μείωση των φορολογικών βαρών, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης παίρνει και πάλι το δρόμο των περιοδειών.

Πρώτοι σταθμοί, η Σπάρτη και το Γύθειο. «Οι μεγάλες αλλαγές γίνονται όταν συγχρονίζεται η ηγεσία με τις ανάγκες της δημιουργικής πλειοψηφίας», τονίζει σε συνέντευξή του στην Athens Voice. «Ο πολιτικός ο οποίος δεν χαϊδεύει αυτιά δεν είναι κάτι καινούργιο. Και για πρώτη φορά κερδίζεται από εμάς, τη ΝΔ, η μάχη της παρακαταθήκης του προοδευτικού φιλελευθερισμού του Ελευθερίου Βενιζέλου, που ήταν πάντα μπροστά στις μεγάλες αλλαγές αλλά μιλούσε και τη γλώσσα της αλήθειας, και δεν χάιδευε αυτιά. Αυτή τη μάχη δεν την κέρδισε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, την υπέκλεψε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Νομίζω ότι τώρα έχουμε την ευκαιρία, εκατό χρόνια μετά, να κλείσουμε οριστικά αυτούς τους λογαριασμούς με την Ιστορία» επισημαίνει.

Όπως και στην προεκλογική εκστρατεία του Μαΐου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνεται σε ειδικά κοινά, αναφέροντας: «Κάποιοι είδαν τους νέους ως καύσιμη ύλη για ένα αφήγημα λαϊκισμού, το οποίο τελικά δεν τους ακουμπούσε καθόλου […] Ήταν τόσο χυδαίο αυτό που έκανε ο Τσίπρας όταν έταξε στα παιδιά ότι θα μπαίνουν χωρίς εξετάσεις. Διότι, ό,τι και να λέμε, το σύστημα εισαγωγής επιβραβεύει τη δουλειά, και κάποιος ξέρει ότι, άμα δουλέψει, ασχέτως από πού έρχεται, θα ανταμειφθεί». 

Για ανατροπή των συσχετισμών στην κάλπη της 25ης Ιουνίου έκανε λόγο από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του, επιμένοντας στη στήριξη των δύο υποψήφιων βουλευτών του σε Ροδόπη και Ξάνθη.

Μεταξύ άλλων τόνισε: «Ο εκβιασμός Μπακογιάννη απευθυνόταν σε κάθε κοινωνική ομάδα που αύριο δεχόμενος να έχει άλλη άποψη ταξιτζήδες εργαζόμενους στον τουρισμό όποιος έχει άλλη άποψη δεν θα περάσει καλά (…) Ο κύριος Ερντογάν τρίβει τα χέρια του, αν εγώ έκανα το θεσμικό λάθος το πολιτειακό το εθνικό ατόπημα να κάθαιρέσω αυτούς τους δύο βουλευτές που εγκρίθηκαν με την ψήφο 20 χιλιάδων Ελλήνων, τότε να δείτε πόσο θα έτριβε τα χέρια της η Τουρκία».

Κάλεσμα στους πολίτες να δυναμώσουν το ΠΑΣΟΚ απευθύνει ο Νίκος Ανδρουλάκης στη νέα προεκλογική καμπάνια του κόμματος. «Εμείς θα είμαστε δίπλα σας. Με ανθρωπιά απέναντι στον κυνισμό» λέει στο σποτ.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, επισημαίνει ανάμεσα σε άλλα: «Η ΝΔ αν δεν έχει ισχυρό αξιόπιστο προοδευτικό αντίπαλο όπως εμείς ένα σύγχρονο κόμμα Κεντροαριστεράς – αντι να βελτιώνεται θα γίνεται χειρότερη. Χρυσός χορηγός του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν η αντιπολίτευση του κ. Τσίπρα. Εγώ λέω στους προοδευτικούς αριστερούς μην μένετε στην ομηρεία της ηγετικής ομάδας του κ. Τσίπρα».

«Να μας ψηφίσουν οι πολίτες, να μην κάνουν αποχή» σημείωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Ο ελληνικός λαός πρέπει 25 Ιουνίου να τους τιμωρήσει όλους. Γιατί; Γιατί δεν θέλουν να κατατεθούν τα προγράμματά τους, γιατί δεν έχουν πρόγραμμα» επισήμανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Εν τω μεταξύ, εκτός Νέας Δημοκρατίας τέθηκε ο υποψήφιος στην Ανατολική Αττική Σπήλιος Κρικέτος, με την Πειραιώς να χαρακτηρίζει δηλώσεις μίσους και ρατσισμού την τοποθέτησή του για το τραγικό ναυάγιο.

«Απόψεις, όπως αυτές που εξέφρασε ο Σπ. Κρικέτος δεν έχουν καμία θέση στο κόμμα μας. Η κυβέρνηση της ΝΔ εφάρμοσε μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική, με φύλαξη των συνόρων αλλά με προστασία της ανθρώπινης ζωής, διασώζοντας χιλιάδες ανθρώπους και δίνοντας τέλος σε κολαστήρια όπως αυτό της Μόριας» αναφέρουν από τη ΝΔ. 

Την απομάκρυνση Κρικέτου είχε ζητήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ. «Εάν δεν το πράξουν, σημαίνει ότι συμφωνούν απόλυτα με το εμετικό ρατσιστικό παραλήρημα του υποψηφίου του. Ότι είναι οι πολιτικοί χορηγοί της απανθρωπιάς» λένε στη σχετική τους ανακοίνωση από την Κουμουνδούρου.

Έντονες αντιδράσεις υπήρξαν για την τοποθέτηση της πρώην βουλευτού και στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλικής Κατριβάνου για τα αίτια του πολύνεκρου ναυαγίου. «Εσείς τους πνίξατε τους ανθρώπους, με τις αποτροπές» είπε σε τηλεοπτική της τοποθέτηση.

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News