Πολιτική Παρασκευή 28/04/2023, 19:59
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελληνική Λύση: Eρευνα από την Ανεξάρτητη Αρχή για ξέπλυμα χρήματος

Ο Χ. Βουρλιώτης διέταξε έρευνα, ύστερα από τις καταγγελίες των μέχρι πρότινος βουλευτών του κόμματος, Αντώνη Μυλωνάκη και Αικατερίνης Αλεξοπούλου, για «μαύρο χρήμα» στο κόμμα

Ελληνική Λύση: Eρευνα από την Ανεξάρτητη Αρχή για ξέπλυμα χρήματος

Παρενέβη η Ανεξάρτητη Αρχή για το Ξέπλυμα για όσα έχουν καταγγελθεί για μαύρο χρήμα στο κόμμα Ελληνική Λύση.

Ο επικεφαλής της Αρχής, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, διέταξε έρευνα μετά τις δημόσιες καταγγελίες στελεχών του εν λόγω κόμματος για θέματα οικονομικής διαχείρισης.

Υπενθυμίζεται ότι στους κόλπους του κόμματος του Κυριάκου Βελόπουλου μαίνεται εμφύλιος πόλεμος, με τους αποχωρήσαντες βουλευτές Αντώνη Μυλωνάκη και Αικατερίνη Αλεξοπούλου να καταγγέλλουν πως στο κόμμα δίνονταν χρήματα χωρίς αποδείξεις, και συγκεκριμένα 500 ευρώ τον μήνα. 

Η αποχώρησή τους είχε ακολουθήσει την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος στην οποία ο πρόεδρος Κυριάκος Βελόπουλος αποφάσισε να παραπέμψει το θέμα τριών βουλευτών -του Αντώνη Μυλωνάκη, του Απόστολου Αβδελά και της Αναστασίας – Αικατερίνης Αλεξοπούλου-, οι οποίοι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, φέρονταν να συζητούν με τη Ν.Δ.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας αποφάσισε ότι «οι φερόμενοι ως “συνομιλητές” της Ν.Δ. θα κατέλθουν ως υποψήφιοι σε άλλες εκλογικές περιφέρειες και, σε δεύτερο χρόνο, αναλόγως και της συμπεριφοράς τους, θα μπορούσαν να κατέλθουν ως υποψήφιοι στην εκλογική περιφέρεια της προτιμήσεώς τους».

Οι ανακοινώσεις αποχώρησης

Μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης, οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης Αναστασία – Αικατερίνη Αλεξοπούλου, βουλευτής του Β1 τομέα Αθηνών, και Αντώνης Μυλωνάκης, βουλευτής Ανατολικής Αττικής, με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από τους συνδυασμούς της Ελληνικής Λύσης, ενώ, σύμφωνα με την Ελληνική Λύση, ο Α. Αβδελάς αποδέχθηκε να είναι υποψήφιος στον νομό Γρεβενών. 

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News