Πολιτική Τετάρτη 26/04/2023, 09:00
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηλίας Κασιδιάρης: Κατεβαίνει στις εκλογές με τους «Ελληνες»

Ηλίας Κασιδιάρης: Κατεβαίνει στις εκλογές με τους «Ελληνες»

Ο Ηλίας Κασιδιάρης θα επιχειρήσει να κατέβει με το δικό του κόμμα στις εκλογές της 21ης Μαΐου. 

Ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης θα είναι υποψήφιος όχι με το «ΕΑΝ» του Αναστάσιου Κανελλόπουλου, αλλά με το κόμμα «Ελληνες» στην εκλογική περιφέρεια Α’ Αθηνών. 

Όπως γνωστοποίησε η δικηγόρος του, Βάσω Πανταζή, μιλώντας στο OPEN, ο ίδιος ανακοίνωσε και επίσημα «την πραγματική του πρόθεση να συμμετέχει στις επερχόμενες εκλογές της 21ης Μαΐου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το απόγευμα θα κατατεθεί η αίτηση στον Αρειο Πάγο. 

Νέος πρόεδρος ο Ταξίαρχος ε.α. Δημήτριος Χατζηλιάδης

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που έχει δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του κόμματος:

«Το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ θα συμμετάσχει στις Εκλογές της 21ης Μαΐου με Πρόεδρο τον Καθηγητή της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων – Ταξίαρχο ε.α. κ. Δημήτριο Χατζηλιάδη.

Έπειτα από τα αλλεπάλληλα κυβερνητικά πραξικοπήματα εις βάρος του δημοκρατικού πολιτεύματος, το Πανελλήνιο Συμβούλιο του Εθνικού Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ συνεδρίασε εκ νέου και αποφάσισε τη συμμετοχή του κόμματος στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Πρόεδρος του κόμματος εξελέγη ο Καθηγητής της ΣΣΕ, Ταξίαρχος Δημήτρης Χατζηλιάδης»

Υπενθυμίζεται πως προ ημερών, ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος προχώρησε στην επαναφορά του κόμματoς «ΕΑΝ», που είχε ιδρύσει ο ίδιος στις 13 Φεβρουαρίου του 2022 – αλλά εχεί αναστείλει προσωρινά τη λειτουργία του. 

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News