Πολιτική Κυριακή 2/04/2023, 18:30
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Σακελλαροπούλου: Τα Τέμπη μάς γέμισαν ευθύνη και ντροπή

«Πάγωσα». Με αυτήν τη λέξη περιγράφει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τι ένιωσε όταν βρέθηκε στα Τέμπη.

Κ. Σακελλαροπούλου: Τα Τέμπη μάς γέμισαν ευθύνη και ντροπή

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου μίλησε στην «Κ» με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών από την ανάληψη των καθηκόντων της και μοιράστηκε τα βιώματα από την προσπάθειά της να ανοίξει τον θεσμό στην κοινωνία.

«Θέλησα να εμπλουτίσω τον θεσμό, να δώσω και κάποιες αποχρώσεις από δικά μου στοιχεία, από την προσωπικότητά μου, κυρίως αυτά που έχουν να κάνουν με το άνοιγμα στην κοινωνία. Σεβόμενη, πιστεύω, απολύτως το περιεχόμενο των αρμοδιοτήτων μου που διαγράφεται στο Σύνταγμα, σεβόμενη και την παράδοση», σημειώνει μεταξύ άλλων η κ. Σακελλαροπούλου.

Πριν από λίγες εβδοµάδες, στις 13 Μαρτίου, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου συµπλήρωσε τρία χρόνια στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Με αφορμή εκείνη την επέτειο, η «Κ» είχε ζητήσει μια απολογιστική συζήτηση μαζί της. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε, αλλά δεν δημοσιεύθηκε γιατί μεσολάβησε η εθνική τραγωδία των Τεμπών. Η συνέντευξη που ακολουθεί είναι προϊόν των δύο συνομιλιών με την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που μοιράζεται την εμπειρία της από τα πρώτα χρόνια της θητείας της· αποκαλύπτει πώς ένιωσε όταν βρέθηκε στον τόπο της εθνικής τραγωδίας· και περιγράφει πώς σκέφτεται τη δοκιμασία των διερευνητικών εντολών, στην οποία καλείται να παίξει τον ρόλο του ρυθμιστή.

Διαβάστε περισσότερα στο kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News