Πολιτική Τετάρτη 8/03/2023, 20:59
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη με την αποστολή της Ε.Ε. για τους σιδηροδρόμους

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως «η Ελλάδα, στο πλαίσιο της απόλυτα διαφανούς διερεύνησης της τραγωδίας στα Τέμπη, θα αξιοποιήσει πλήρως την εμπειρογνωμοσύνη και την εμπειρία των ευρωπαϊκών υπηρεσιών».

Συνάντηση Μητσοτάκη με την αποστολή της Ε.Ε. για τους σιδηροδρόμους

Συνάντηση με την αποστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αναβάθμιση των σιδηροδρόμων είχε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην οποία τόνισε ότι η Ελλάδα, στο πλαίσιο της απόλυτα διαφανούς διερεύνησης της τραγωδίας στα Τέμπη, θα αξιοποιήσει πλήρως την εμπειρογνωμοσύνη και την εμπειρία των ευρωπαϊκών υπηρεσιών.

Τα μέλη της ευρωπαϊκής αποστολής παρουσίασαν στον πρωθυπουργό τις πρώτες σκέψεις, οι οποίες θα διαμορφωθούν σε συγκεκριμένες προτάσεις, για τη βελτίωση της λειτουργίας του σιδηροδρομικού δικτύου, την ασφάλεια των συγκοινωνιών, την αναβάθμιση υποδομών, την υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών και την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων για επενδύσεις στους ελληνικούς σιδηρόδρομους.

Σημειώνεται ότι την αποστολή αποτελούν ο Kristian Schmidt, Διευθυντής αρμόδιος για τις χερσαίες μετακινήσεις στη Γενική Διεύθυνση Κινητικότητας και Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Σιδηροδρόμων Josef Doppelbauer, η Elzbieta Lukaniuk, μέλος του επιτελείου της Επιτρόπου Μεταφορών Adina Vălean, και η Αναπληρώτρια Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Ελένη Παλαιολόγου.

Στη συνάντηση έλαβαν επίσης μέρος ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος και για θέματα Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης, και η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Πρέσβης Άννα Μαρία Μπούρα.

Moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Σιδηρόδρομοι: Τα άμεσα μέτρα και o σχεδιασμός για την επόμενη ημέρα

Σιδηρόδρομοι: Επανεκκίνηση τέλη Μαρτίου – Δύο σταθμάρχες, λιγότερα δρομολόγια

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News