Πολιτική Τρίτη 7/03/2023, 11:10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργικό συμβούλιο: Η τραγωδία στα Τέμπη μοναδικό θέμα στην ατζέντα την Πέμπτη

Υπουργικό συμβούλιο: Η τραγωδία στα Τέμπη μοναδικό θέμα στην ατζέντα την Πέμπτη

Ζητήματα του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη (ενδεχόμενες θεσμικές κινήσεις, παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν άμεσα κλπ.), θα βρεθούν στο επίκεντρο της τακτικής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου την Πέμπτη 9 Μαρτίου, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, δεν θα υπάρχουν άλλα θέματα στην ατζέντα.

Την Παρασκευή 10 Μαρτίου ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η επίσκεψη, κατά τις ίδιες πηγές, είναι στο πλαίσιο των μηνιαίων τακτικών συναντήσεών τους και δεν συνδέεται με τίποτα άλλο.

Εκλογές: Απομακρύνεται το σενάριο του Απριλίου

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την Καθημερινή, στο πολιτικό σκέλος, στο Μέγαρο Μαξίμου δεν υπάρχει ακόμη καμία συζήτηση για το θέμα των εκλογών, όπως επανέλαβε ρητά και ο πρωθυπουργός στον τελευταίο «πρωινό καφέ». Το σενάριο ωστόσο της 9ης Απριλίου απομακρύνεται όλο και περισσότερο, καθώς το εθνικό πένθος θα συνεχιστεί «βουβά» έως την Παρασκευή, από τη στιγμή που έχουν «απαγορευθεί» κάθε κομματική και άλλη εκδήλωση. 

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως από την επόμενη εβδομάδα, με την τραγωδία πολύ πρόσφατη, ο πρωθυπουργός θα πρέπει να προκηρύξει εκλογές, αφού το συνταγματικό όριο εκπνέει στις 19 Μαρτίου, κάτι που μοιάζει αυτή την ώρα πολύ δύσκολο. Επιπλέον εικάζεται πως οι εκλογές σε ένα μήνα από τώρα, υπό το βάρος της τραγωδίας, θα είναι σχεδόν μονοθεματικές.

Αντίθετα, με το Πάσχα να μεσολαβεί, εάν οι εκλογές διεξαχθούν στις 14 ή 21 Μαΐου, με τις δεύτερες στις 2 Ιουλίου, θα υπάρξει ικανή χρονική απόσταση από το τραγικό συμβάν και εκτιμάται πως θα έχουν επιμεριστεί με δίκαιο τρόπο οι ευθύνες, αλλά και η κυβέρνηση θα μπορεί να έχει υλοποιήσει αυτά για τα οποία δεσμεύεται. Σε κάθε περίπτωση, οι αποφάσεις θα ληφθούν από την Παρασκευή και μετά.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News