Πολιτική Κυριακή 12/02/2023, 12:40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Δένδιας: Η βοήθεια στην Τουρκία δεν σταματά εδώ

Νίκος Δένδιας: Η βοήθεια στην Τουρκία δεν σταματά εδώ

Η προσπάθεια της Ελλάδας να βοηθήσει την Τουρκία δεν σταματά εδώ, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατά τις κοινές του δηλώσεις με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας. Ο Μ. Τσαβούσογλου ευχαρίστησε την Ελλάδα και τόνισε ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας φαίνονται σε τέτοιες, δύσκολες ημέρες.

Ο κ. Δένδιας διαβίβασε τα πιο θερμά συλλυπητήρια της κυβέρνησης και του συνόλου του ελληνικού λαού, τονίζοντας πως η Ελλάδα βρίσκεται στο πλευρό του τουρκικού λαού. Όπως ανέφερε, έχει εντολή από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη Μητσοτάκη, προκειμένου η Ελλάδα να κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει την Τουρκία σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

«Θα ήθελα να προσυπογράψω αυτό που είπε ο Μ. Τσαβούσογλου, δεν χρειάζεται να περιμένουμε φυσικές καταστροφές για να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας» τόνισε, ενώ δήλωσε περήφανος για τη βοήθεια των Ελλήνων διασωστών στην τουρκική κοινωνία και εξέφρασε την ευχαριστίες του για την υποδοχή του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας σημείωσε ότι η παρουσία του Ν. Δένδια δείχνει τη συμπαράσταση της Ελλάδας.

Νωρίτερα, ο Μ. Τσαβούσογλου είχε δηλώσει χαρούμενος για την παρουσία του Ν. Δένδια στην Τουρκία, κατά την άφιξή του μαζί, με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, στο κέντρο πολιτικής προστασίας στην Αντιόχεια.

«Θα ήθελα να έρχομαι για χαρές, όχι για τέτοια ζητήματα, αλλά είμαστε εδώ τώρα», ήταν η πρώτη δήλωση του Νίκου Δένδια μόλις έφτασε στο κέντρο πολιτικής προστασίας.

Υποδοχή Τσαβούσογλου σε Δένδια

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών έφτασε στο αεροδρόμιο των Αδάνων λίγο μετά τις 9 το πρωί. Εκεί βρισκόταν για να τον υποδεχθεί ο Τούρκος ομόλογός του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με τον οποίο ο Νίκος Δένδιας είχε έναν θερμό εναγκαλισμό και ακολούθησε κατ’ ιδίαν συνάντηση περίπου μισής ώρας. Στη συνέχεια οι δύο υπουργοί Εξωτερικών μετέβησαν με ελικόπτερο στην Αντιόχεια.

 

Στα Αδανα ενημερώθηκαν από τους υπευθύνους του κέντρου πολιτικής προστασίας, όπου συγκεντρώνεται όλη η ανθρωπιστική βοήθεια, για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.

Η επίσκεψη του Ν. Δένδια στην Τουρκία ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών νωρίς το πρωί της Κυριακής.

 

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News